Expoziții la Muzeul de Marină

325
Expoziții la Muzeul de Marină - expozitiearme-1316366810.jpg
În acest week-end, două dintre expozițiile Muzeului Marinei Româ-ne au putut fi văzute gratuit cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului.
Prima expoziție, "Armata Română în perspectiva evoluției armamen-tului", etalează cele mai importante repere ale armamentului românesc din secolele XIX și XX, cu accent asupra evoluției organismului militar național în cele mai importante mo-mente din istoria românilor: lupta pentru emancipare națională, Inde-pendența de Stat, Unirea tuturor românilor și afirmarea integrității lor culturale pe plan internațional.
Vizitatorii au putut să cunoască evoluția armamentului de la armă cu cremenă la cea cu capsă, cu ac și până la cea cu cartuș care este utilizată și în vremurile noastre.
Așezarea armelor în sală este în ordine cronologică astfel încât vizitatorii să aibă cea mai bună viziune asupra aspectului armelor dinainte de 1850, în timpul războiului de independență și în cel de al doilea război mondial până la perioada modernă.
Epoca de vârf a armamentului a fost epoca victoriană, când oamenii se pregăteau de război. Armele sunt de atunci într-o continuă perfecționare.
Cea de-a doua expoziție, "Toamna la Malul Mării", oferă în continuare vizitatorilor prilejul vizionării creațiilor pictorului contemporan Alecu Alexandrescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3761 secunde