Marți, 15 septembrie

Federațiile sindicale pichetează Parlamentul

178

Articole de la același autor

Sindicaliștii din educație spun că, indiferent de rezultatul discuțiilor de la guvern pe tema Legii unice a salarizării, nu se va renunța la greva din 5 octombrie, pentru că motivele ne-mulțumirilor nu sunt legate numai de coeficienții stabiliți în acest act normativ. "În privința legii salarizării unitare, dorim să se revină la prima variantă a legii, care prevedea, pentru cadrele didactice, salarii cuprinse între 3,5 și 9,2 salarii minime în sistemul bugetar. Revenirea la prima variantă ar rezolva însă doar una dintre nemulțumirile ce au dus la redeschiderea conflictului de muncă și la anunțarea protestelor. Altfel spus, dacă se rezolvă problema coeficienților, nu înseamnă că se va renunța la greva generală. Rămân problema concedierilor și cea a scăderii salariilor pe anul acesta", a declarat vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Liviu Marian Pop.
Coeficienții finali stabiliți de guvern pentru calcularea salariilor cadrelor didactice din preuniversitar se situează între 1,2 și de 4,25.
În afara coeficienților din Legea unică a salarizării, sindicatele din Educație sunt nemulțumite și de intenția Executivului de a-și asuma răspunderea pentru acest act normativ, în condițiile în care, după cum spun reprezentanții Federației "Spiru Haret", niciun politician nu a fost tras până acum la răspundere pentru eșecurile actelor normative adoptate.
Federațiile sindicale care îi reprezintă pe polițiști, personalul sanitar, cadrele didactice și funcționarii publici vor face grevă generală pe 5 octombrie, din cauza nemulțumirilor legate de proiectul Legii unice a salarizării. Potrivit liderilor de sindicat, la greva generală ar urma să participe 800.000 de bugetari. Greva va fi precedată, pe 15 septembrie, de pichetarea Parlamentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Septembrie 2009
Stire din Cultură-Educație : 90 de ani în slujba eroilor patriei
Pagina a fost generata in 1.6809 secunde