Emil Boc le-a cerut sindicaliștilor să renunțe la greva generală

3496
Emil Boc le-a cerut sindicaliștilor să renunțe la greva generală - ec525c7ebe8b2a26d784e7ac5b0e0b81.jpg

Articole de la același autor

Premierul Emil Boc le-a solicitat liderilor sindicali să renunțe la greva din 5 octombrie, fără a renunța însă la pichetarea Parlamentului, de pe 15 septembrie, când guvernul își va asuma răspunderea pe legea salarizării unitare.
Liderii CNSLR Frăția spun că vor decide astăzi dacă vor renunța sau nu la grevă, la întâlnirea confederațiilor: "Premierul consideră că a fost flexibil, acceptând orice îmbunătățiri ale legii și ne-a cerut explicit să convingem confederațiile să renunțe la greva generală. Ni s-a propus un pact de stabilitate socială, în caz că renunțăm la proteste".
Pe de altă parte, liderii Cartel Alfa au precizat că sindicatele pe care le reprezintă vor protesta oricum, prin metodele pe care le au la dispoziție – singura condiție: structurile bugetare pe care le reprezintă, precum polițiștii, nu au voie să participe la greva din 5 octombrie.
Reprezentanții sindicatelor din educație, administrație publică, sănătate și polițiștii au anunțat că aproape 800.000 de bugetari vor declanșa o grevă generală de o zi în 5 octombrie și vor organiza un pichet în jurul Parlamentului pe 15 septembrie, fiind nemulțumiți de ultima formă a Legii unitare de salarizare pe care Guvernul a anunțat că își va asuma răspunderea în Parlament.
După discuțiile de la Guvern, liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) au declarat că întâlnirea de sâmbătă, pe tema Legii unitare a salarizării, nu a dus la nicio rezolvare imediată, astfel că se menține calendarul anunțat al protestelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5067 secunde