FEN: Ministerul Educației a decis reducerea numărului de posturi din învățământ cu 4%

388

Articole recomandate

Reprezentanții Federației Educației Naționale (FEN) susțin că Ministerul Educației a decis reducerea numărului de posturi din învățământ cu 4%, ceea ce ar duce la disponibilizarea a 20.000 de angajați și la clase aglomerate, formate din 40 de elevi.
"Ultima hotărâre pe care am primit-o ieri (joi - n.red.) prevede reducerea cu aproximativ 4% a numărului de posturi din învățământ, ceea ce ar conduce la o disponibilizare a circa 20.000 de angajați. În cazul în care Ecaterina Andronescu va continua cu această politică, riscăm să ne întoarcem la învățământul din perioada comunistă, în care a învățat doamna ministru și cei care o garantează. În condițiile în care se vorbește despre descentralizare, ministrul impune un număr de norme pentru fiecare județ indiferent de condițiile în care se desfășoară activitatea în teritoriu. Este o decizie dictatorială specifică regimurilor totalitare, nefundamentată pe realitate", a spus secretarul general FEN, Constantin Ciosu.
În aprilie, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, declara că nu se fac reduceri de salarii în sistemul de învățământ și nici concedieri: "Nu se fac reduceri de salarii, nu se fac reduceri de sporuri și, ca urmare, o asemenea știre lansată nu știu de cine mi se pare că este nepotrivită și rău intenționată. Dacă inspectorii generali au lansat în județe asemenea decizii, eu am să le cer socoteală pentru acest lucru pentru că au introdus la nivel național o informație care n-are un suport în realitatea faptelor. Doresc să îi asigur pe colegii profesori că își vor primi salariile la nivelul la care este acum, că ne vom bate în continuare să recâștigăm resursele pierdute la o rectificare pozitivă, astfel încât într-adevăr să ne respectăm angajamentele pe care le-am avut față de ei", preciza Andronescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Iulie 2009
Stire din Cultură-Educație : La egalitate de medii
Pagina a fost generata in 1.8597 secunde