Festival dedicat memoriei marelui sportiv Ivan Patzaichin

96
Festival dedicat memoriei marelui sportiv Ivan Patzaichin - festivalivanpataichin2-1661452824.jpg

Articole de la același autor

În dorința de a promova Tulcea, Delta Dunării și turismul responsabil, dar și pentru a onora memoria lui Ivan Patzaichin, trecut în neființă pe 5 septembrie 2021, începând cu acest an, festivalul inițiat în 2011 de fostul mare sportiv pentru a sărbători Tulcea îi ia numele: Festivalul Ivan Patzaichin.

Cu acest prilej, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 va prezenta viitorul Ansamblu arhitectural “Ivan Patzaichin” ce va fi amplasat în 2023, pe Faleza Ivan Patzaichin, în capătul spre Sulina. Memorialul este un efort colaborativ, realizat de cinci artiști care îl cunoșteau și apreciau pe marele dispărut - Mircea Cantor, Virgil Scripcariu, Teodor Graur, Dan Vezentan, Gyarfas Olah - și va fi amplasat într-un spațiu administrat de Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea. Macheta monumentului va fi disponibilă, pe toată durata festivalului, la Muzeul de Artă Tulcea.

Festivalul începe la Tulcea în seara de luni, 5 septembrie 2022, cu un concert acustic susținut de Urma și un spectacol cu drone și lumini pe Faleză. Continuă cu Caravana Apele Unite – o călătorie pe apă în caiace și canotci, de 3 zile către locul natal al lui Ivan, Mila 23, unde vor fi prezentate planurile Muzeului Ivan Patzaichin și expoziția foto “Oamenii Deltei”, de Dragoș Lumpan.

Festivalul revine în Tulcea pe 9 și 10 septembrie, la Scena de la Gară și la Lacul Ciuperca, pentru competiții de vâslit în canotcă, ateliere educaționale și recreaționale pentru copii, concerte live (Subcarpați, Tumbe, Rusalka și Zagăn în prima seară, Alternosfera, Dimitri’s Bats și Blană Bombă în cea de-a doua seară), o conferință despre dezvoltarea durabilă a Tulcei și Deltei și o expoziție despre navigația pe Dunăre la Casa Avramide.

Festivalul Ivan Patzaichin este organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Primăria Municipiului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4004 secunde