Festivalul Antic "Tomis", în parcul Carol

254
Festivalul Antic

Articole de la același autor

Iubitorii de istorie și nu numai pot lua parte, în perioada 25-27 august, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Antic "Tomis". Evenimentul este organizat de Asociația Litoral-Delta Dunării, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, și evocă tradițiile și obiceiurile din perioada elenistico-romană a cetății.

Ediția din acest an a festivalului se desfășoară în Parcul Carol, situat la baza Edificiului Roman cu Mozaic.

Conform programului, seria evenimentelor a început de vineri, cu ateliere de reconstituire istorică, demonstrații tactice și antrenamente militare cu public.

Sâmbătă, 26 august, de la ora 10.00, vizitatorii vor putea participa din nou la atelierele de reconstituire istorică și demonstrațiile tactice, iar de la ora 19.00, va fi simulat asediul cetății Genucla (anul 28 î.Hr).

Ziua a treia, duminică, 27 august, va începe la ora 10.00, cu atelierele de reconstituire istorică, demonstrații tactice, antrenamente militare cu public. Apoi, la ora 12.00 se va desfășura o nouă demonstrație militară - lupta tomitanilor cu goții (386 d.Hr.). La ora 15.00 va avea loc ceremonia de închidere, după care se vor continua atelierele de reconstituire istorică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 31 August 2014
Stire din Cultură-Educație : Se încheie Festivalul Antic Tomis
Pagina a fost generata in 1.1377 secunde