Festivalul "Basarabia" în organizarea studenților constănțeni

211
Festivalul
Organizația Studenților Basarabeni (OSB) din Constanța organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalului "Basarabia", pentru comemorarea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, de la 27 martie 1918. Evenimentul cuprinde o serie de acțiuni culturale, științifice și de entertainment ce vor avea loc începând de astăzi și până pe 30 martie, la City Park Mall, Universitatea "Ovidius" și în alte locații.

La 27 martie 1918, Sfatul Țării din frageda Republică Democratică Moldo-venească votează Unirea cu Țara Mamă de care a fost despărțită pentru mai bine de 100 de ani de către Imperiul Țarist.

OSB Constanța, organizație înființată în anul 2008 la Constanța, încearcă, prin promovarea acestor valori, să demonstreze că pe ambele maluri ale Prutului trăiesc români.

Programul manifestărilor

Începând de astăzi și până pe 30 martie, între orele 10-22, constănțenii pot vizita expoziția de picturi "Basarabia de ieri până azi", din incinta City Park Mall Constanța. Lucrările sunt realizate de studenți ai Facultății de Arte a Universității "Ion Creangă" din Chișinău.

Astăzi, de la ora 15, în scuarul din fața City Park Mall, constănțenii vor încinge o Horă a Unirii, înscriindu-se astfel într-un flashmob la nivel național. Mai apoi, de la ora 16,30, în sala Senatului Universității "Ovidius" este programat simpozionul "Moldova Europeană. Risc de naufragiu?" cu invitați speciali de pe ambele maluri ale Prutului care vor discuta situația politico-socială și economică a Republicii Moldova în raport cu intențiile sale pro-Europene.

Joi, 28 martie, de la ora 17, la Maritimo Shopping Center va avea loc un Campionat de Paintball. Vineri, 29 martie, între orele 10-22 se va încinge o "Nuntă moldovenească", în incinta City Park Mall, urmată de o expoziție de costume naționale stilizate prezentate de Cristina Iaconii, studentă la Facultatea de Artă a Universității Pedagogice de Stat "Ion Creangă" din Chișinău.

În ultima zi, sâmbătă, 30 martie, între orele 13-18, la Baza nautică a Universității "Ovidius" din Constanța va avea loc Cupa OSB - Campionat de fotbal, urmată de "the 95th. Party in Basarabian" la un local din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4951 secunde