"Zilele Carierei" la Universitatea "Ovidius"

310
În perioada 25 martie - 6 aprilie, Centrul de Consiliere Educațională și Profesională, din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, organizează manifestarea "Zilele Carierei". 

Aflat la prima ediție, evenimentul are în vedere schimbul de păreri cu privire la carieră între studenții fiecărei facultăți și angajatori, precum și facilitarea unor întâlniri ale studenților ovidieni cu elevii de liceu care-și doresc să studieze la cea mai mare și prestigioasă universitate din Dobrogea.

De altfel, "Zilele Carierei" se înscriu în șirul acțiunilor organizate de universitate menite să ajute la crearea unui dialog real între studenți și specialiștii practicieni din domeniile de pregătire, cu scopul creșterii gradului de angajabilitate al absolvenților.

Manifestarea este structurată pe două secțiuni. Perioada 25 martie - 6 aprilie este destinată întâlnirii studenților cu specialiștii din domeniile de pregătire. În acest sens, studenții vor fi informați cu privire la piața muncii, aspectele teoretice și practice pe care le urmăresc angajatorii la tinerii absolvenți, invitați fiind reprezentanți ai Agențiilor de Ocupare a Forței de Muncă din județele Constanța și Tulcea, instituții cu care universitatea este parteneră. Vor fi susținute workshop-uri de informare și pregătire a studenților și absolvenților în vederea conceperii unei scrisori de intenție și prezentării la un interviu de angajare.

Secțiunea a doua se va desfășura în perioada 1 - 6 aprilie și constă în întâlnirea elevilor de liceu din anii terminali cu studenții din primii ani de facultate ai Universității "Ovidius". Se vor derula acțiuni de consiliere și informare a elevilor de liceu din anii terminali în vederea alegerii unui program de studiu universitar în funcție de aptitudinile, interesele și performanțele școlare ale acestora. Elevii vor participa și la o serie de întâlniri cu angajatori din domeniul în care doresc să se formeze profesional.

Ziua de 5 aprilie este dedicată prezentării unor companii și oferta de locuri de muncă pentru cei interesați.

Cei prezenți se pot planifica la Centrul de Consiliere Educațională și Profesională din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, pentru a beneficia de consiliere în carieră.

Pentru rezervări la workshop-uri, prezentări în program, relații la Centrul de Consiliere Educațională și Profesională (b-dul Mamaia 124, 900527 Constanța, Aripa nouă, etajul 2, tel/fax: +40-241-606400, interior 528, email [email protected]).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.505 secunde