Festivalul-Concurs „Dan Moisescu” promovează tinerele talente

276
Festivalul-Concurs „Dan Moisescu” promovează tinerele talente - festival-1629304891.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, Festivalul - Concurs de interpretare a cântecului popular românesc „Dan Moisescu” a ajuns la cea de-a XXV-a ediţie şi va avea loc în perioada 6-8 octombrie. Unde? Pe scena Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada” şi are ca scop descoperirea, stimularea şi promovarea de noi talente interpretative din rândul tineretului, precum şi punerea în valoare a cântecului popular tradiţional autentic. Pe lângă acestea, vor fi prezentate numeroase costume populare din diferite zone etnofolclorice ale ţării.

Organizatorii spun că la concurs pot participa artişti amatori, solişti vocali de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani. Înscrierea se face pe baza unei fişe ce va fi trimisă pe adresa Centrului Cultural Judeţean „Teodor T. Burada”. Totodată, conform regulamentului, candidaţii care doresc să se înscrie la concurs vor trimite odată cu fişa de înscriere partiturile cu acompaniamentul pieselor muzicale pe care le vor interpreta, un demo al piesei interpretate cu acompaniament, precum şi consimţământul/acordul privind prelucrarea datelor personale ale participanţilor, până la data de 25 septembrie 2021.

Apoi, la preselecţie şi la concurs, fiecare concurent va prezenta o piesă autentică, culeasă sau preluată şi interpretată de concurent fără

acompaniament instrumental (doină sau baladă), dar şi o piesă autentică reprezentativă, cu acompaniament orchestral. De precizat că nu sunt admişi în concurs solişti vocali profesionişti sau care sunt angajaţi cu carte de muncă la un ansamblu profesionist. În cadrul concursului se vor acorda următoarele premii: trofeul „Dan Moisescu”- 2.000 de lei, premiul I - 1.500 lei, premiul II -1.000 lei, la care se adaugă trei menţiuni în valoare de 500 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7218 secunde