Festivalul Internațional "Zile și nopți de literatură", la a noua ediție

307
Festivalul Internațional

Articole recomandate

Începând de duminică, 6 iunie, și până marți, 8 iunie, la Neptun și Mangalia se va desfășura a noua ediție a Festivalului Internațional "Zile și nopți de literatură", în organizarea Uniunii Scriitorilor din România. Evenimentul reunește aproximativ 70 de participanți din țară și de peste hotare, din: Armenia, Bosnia și Herțegovina, Canada, Cipru, Egipt, Franța, Germania, Israel, Marea Britanie, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria. Sesiunile de lecturi vor oferi poeților posibilitatea să citească din creațiile lor, acoperind întreaga arie de manifestare a culturii scrise: scriitori, traducători, editori, critici și redactori de presă literară. Colocviul invită la o dezbatere privind "Mărirea și decăderea personajului în ficțiunea literară". Unul dintre invitații importanți ai festivalului este dramaturgul român Matei Vișniec, care trăiește la Paris din 1987.
În prima zi de festival, duminică, 6 iunie, la complexul "Ambasador" din Neptun, va avea loc Ceremonia de decernare a Marelui Premiu OVIDIUS, unei personalități literare de notorietate, acordat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, dar și Premiul Festivalului, pentru un tânăr scriitor, acordat de Primăria Sectorului 2 București, prin sponsorii săi.
În a doua zi de festival, desfășurată la hotelul "President" din Mangalia, prima sesiune de comunicări va fi moderată de Eugen Negrici, la finalul căreia invitații se vor muta la Neptun, pentru a participa la o sesiune de lecturi de poezie. Marți, 8 iunie, Nicolae Manolescu va modera a treia sesiune, finalizată cu alte noi lecturi de poezie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6817 secunde