Festivalul JazzUP Sea aduce jazzul pe faleza din Constanţa

405
Festivalul JazzUP Sea aduce jazzul pe faleza din Constanţa - festivaluljazz-1629219820.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a treia ediție a Festivalului JazzUP Sea, organizat de Asociația CultArt și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, va avea loc în perioada 26 - 29 august, în orașul Constanța și stațiunea Mamaia. Patru concerte, unsprezece muzicieni și un program artistic eterogen reprezintă propunerea organizatorului pentru publicul de muzică clasică și jazz.

Cele patru concerte au fost gândite tematic, pentru a se adresa mai multor categorii de public: muzică clasică, jazz clasic, jazz contemporan și jazz electronic. Toate cele patru concerte vor fi transmise şi live pe pagina de facebook JazzUP și pe contul YouTube JazzUP.

Primul concert este programat joi, 26 august, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă Constanța. Intitulat „Front de Mer”, concertul include un repertoriu de muzică clasică de la începutul secolului trecut, din întreaga lume, adusă printre exponatele muzeului, în interpretarea muzicienilor Sabin Laviniu Penea, la vioară, Eliza Gabriela Puchianu, la pian, și Eduard Zecheru, la violoncel. Intrarea la concertul de la Muzeul de Artă este liberă, dar se face în baza unei rezervări și a confirmării acesteia la adresa de e-mail [email protected] sau la 0768/300.600.

Festivalul continuă vineri, 27 august, ora 19.00, în Piațeta Cazinoului Constanța, cu un concert de jazz clasic. Intitulat „Bon Ton”, evenimentul propune un program ce reunește piese Early Jazz, chansonettes, miresme și povești, la umbra bătrânului copac, lângă Cazino. Concertul va fi susținut de Viorica Pintilie & Friends.

În cea de-a treia seară a festivalului, sâmbătă, 28 august, la ora 19.00, publicul este invitat în Piața Ovidiu, la un concert de jazz contemporan, intitulat expresiv „Tower of Babbel”, cântece tradiționale de pe trei continente, reimaginate și electrificate. Iar, duminică, 29 august, de la ora 19.00, ultima seară a festivalului este dedicată jazzului electronic, pe faleza Cazinoului Mamaia. Accesul la cele trei concerte din perioada 27 - 29 august este liber și nu necesită rezervare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7516 secunde