Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu”, la cel de-al XVII-lea început, în municipiul Medgidia

338
Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu”, la cel de-al XVII-lea început, în municipiul Medgidia - tabaradepictura2-1629219871.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Medgidia găzduieşte, timp de nouă zile, Tabăra Internaţională de Pictură „Lucian Grigorescu”. Ajunsă la cea de-a XVII-a ediție, competiţia este organizată de Primăria Municipiului Medgidia, în perioada 19 - 28 august 2021.

Anul acesta, pentru a doua oară, evenimentul se va desfășura cu susținere financiară europeană, în baza proiectului „Culture in Eternity”, finanțat prin Programul România-Bulgaria Cross-Border Cooperational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2. Eveniment de maximă importanță culturală și artistică, tabăra va reuni anul acesta 20 de artiști plastici România şi Bulgaria.

Startul evenimentului va fi dat vineri, 20 august, la ora 10.00, printr-o întrunire a artiștilor plastici care se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local al municipiului Medgidia. Programul artiștilor plastici va include și o excursie de documentare pe vechiul tărâm dobrogean, o adevărată sursă de inspirație pentru lucrările care vor îmbogăți încă o dată patrimoniul cultural al municipiului Medgidia.

Ca și în edițiile precedente, participanții vor transmite generațiilor viitoare un inconfundabil mesaj artistic, marcat de originalitate, multiculturalitate și talent creativ. Operele de artă rezultate vor putea fi admirate în cadrul vernisajului care va avea loc sâmbătă, 28 august, ora 17.00, în foaierul Cercului Militar Medgidia. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8766 secunde