Festivalul Muzicii și Dansului se termină cu o premieră și bal

490
11
Săptămâna aceasta se va încheia Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului, însă finalul va fi unul de excepție. Horațiu Cherecheș, din nou în ipostaza de coregraf-regizor, însă de data asta și scenograf și interpret, a pregătit "L’heure d’or Paris", un poem vocal-coregrafic în care vocile soliștilor Bianca Ionescu, Daniela Vlădescu și Marius Eftimie se vor suprapune dansului balerinilor: Amalia Mândruțiu, Eliza Maxim, Rie Aoyagi, Delia Luca, Kanoko Suzuki, Laima Costa, Horațiu Chercheș, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan, Mihai Pâslaru, Cosmin Bogdan Adrian, Sorin Gâlcă. 

Festivalul se încheie duminică seara cu Balul Operei, nu înainte de o "Gală extraordinară de operă", dirijată de Adrian Morar, din Cluj, și susținută de soliștii Dragana Radakovic (Serbia), Arlinda Morava (Albania), Marius Manea, Alfredo Pascu și Ștefan Ignat, din București, și Laura Dumitru. 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
victor
5 noiembrie 2012
Bravo Opera Constanta!

Specatcolul de "Carmen" a fost minunat! O Carmencita atat de senzuala si fascinanta, cu o voce atat de calda! Bravo! Bravo AIDA! Bravo BARBIERUL!, Bravo DON QUIJOTE!, Bravo CARMEN!

meloman
5 noiembrie 2012
in balanta

ma repet: Foarte bun si valoros spectacolul de "Carmen"! Dar din punct de vedere al valorii tuturor interpretilor, Barbierul il surclaseaza, ptr ca acolo toti solistii au fost exceptionali, pe cand la Carmen au stralucit extraordinar protagonista , Don Jose si Micaela, iar ceilalti nu prea. Corul de copii a fost mai scenic si mai frumos ca altadata, dar parca mai timid muzical. Oricum, bravo Carmen!!!! Mult succes Horatiu Chereches, esti un artist sensibil si talentat, apreciez mult munca ta! Va fi, cu siguranta, un spectacol valoros din pc de vedere coregrafic. Nu ma indoiesc nici de frumusetea muzicii.

senior
5 noiembrie 2012
aprecieri

In cariera mea indelungata de spectator constantean, cel mai jmult mi-a placut in rolul toreadorului Dan Serbac. In urma cu multa vreme... Orchestra interpreteaza o partitura eroica, foarte dificila si o face minunat, ca de obicei. Imi este dor de concertele simfonice de vineri si de Recviemul de Verdi. In spectacolul "Carmen" mi=-ar fi placut sa fie mai mult balet. Baletul constantean nu a dezamagit niciodata. Tenorul Razvan Sararu este un interpret impresionant.Este atat de bun incat sigur o sa-l pierdem, asa cum am pierdut toate valorile. Dna Hermine May a fost superba: voce minunata, joc scenic fermecator si convingator. Ar fi o bucurie sa o revad! Bravo si corului, cunostem dificultatea acestei partituri. Corul si orchestra au dus greul acestui festival, in formula ncredibil de redusa si, totusi, calitatea nu s-a pierdut. Cred ca niecaieri i tara (si am vazut!) nu este un cor mai tanar (si mai mic) si cu doamne atat de frumoase!

un spectator
5 noiembrie 2012
incantat

am fost aseara ptr prima data la opera, la insistentele unor prieteni. Ptr mine a fost un soc, nu-mi vine sa cred cat de mult mi-a placut! Nu ma pricep sa comentez, nu stou decat ca am trait sentimente cu totul noi si ma simt...extraordinar ca am fost la opera! Si, da, foarte frumoase femei pe scena!

al
5 noiembrie 2012
buni si bunisor

buna mezzosoprana, bun tenorul, buna soprana, bunisor toredorul, bunisori solistii secundari, bun corul, buna orchestra, bun baletul si frumos, dar prea putin.

melobazuka
5 noiembrie 2012
subscriu

subscriu acestei opinii. Un alt spectacol cam la fel de echilibrat mi se pare Cavalleria Rusticana si Butterfly. Mai sunt Aida si Nabucco, mereu bune, gartie nu numai muzicii lui Verdi, ci si distributiei, de cele mai multe ori, bine facute. A fost bun "carmen", mereu este o bucurie acest spectacol, dar eu, si sa ma scuze fanii sau cei care au alta opinie, pe care le-o respect, nu consider ca a fost cel mai bun specatcol de Carmen de pe scena constanteana. Dna May are toata aprecierea mea, fara sa fiu cel mai infocat fan al dumneaei (ptr ca am ascultat si voci mai bune, mai sonore vreau sa zic), iar Escamillo a fost deranjant de fiecare data (ca si in Rigoletto, pe care il sfatuiesc, spre binele carierei dumnealui, sa nu il mai performeze niciodata). Neasteptat, corul a fost la inaltime, tinand cont de dificultatea partiturii si de cerintele numerice ptr aceasta partitura. Si nu au fost nici microfoane. Orchestra este foarte buna - cu niste balbe de rigoare care nu au cum sa scape urechilor noastre, domnilor, dar ptr care va iertam ptr ca va iubim.

Răspuns la: in balanta
Adăugat de : meloman, 5 noiembrie 2012
ma repet: Foarte bun si valoros spectacolul de "Carmen"! Dar din punct de vedere al valorii tuturor interpretilor, Barbierul il surclaseaza, ptr ca...
beton
5 noiembrie 2012
beton

beton!!! Pe bune!

artist
5 noiembrie 2012
multumiri

multumim publicului cald, cel care ne-a rasplatit munca prin aplauze si ne-a raspuns iubirii daruite lui prin actul artistic. Multumim ca suntetim alaturi de noi si sustineti cultura constanteana. Iata ca mai sunt destui oameni de extraordinara calitate in orasul nostru, suficienti cat sa formeze un public demn de un spectacol de opera dar si un grup de rezistenta in fata inavziei nonvalorii si distrugerii sociale prin condamnare la intunericul inculturii. Multumim ca apreciati, intelegeti, cunoasteti, criticati constructiv si claditi alaturi de noi, parteneri egali, Sanctuarul culturii si artei, educatiei si bunului gust constantean!

spectator incepator
5 noiembrie 2012
despre regie

ca despre asta vad ca nu s-a vorbit. Daca asta nu a fost o regie de zile mari, atunci nu stiu cum as putea explica cearta si paruiala fetelor de la inceputul spectacolului, ori aveau ele pe bune ceva de impartit. Glumesc. Dar imi dau seama ca atunci cand nu sunt multumit de atmosfera de pe scena, nu e vina artistilor, ci a regizorului care le impune ce sa faca, altfel cum de in unele spectacole sunt fantastici pe scena? Talet este, trag eu concluzia, depinde cine si cum il foloseste. Felicitari regizorului (a, regizoarei, Rasvana Cernat!) acestui spectacol.

Un artist
5 noiembrie 2012
Publicul

Stiti ce ne-a facut pe noi, cei de pe scena, cei mai fericiti la spectacolul de Carmen? Faptul ca nu am vazut nici-un loc liber in sala!!! Asta ne da adevarata satisfactie,publicul nostru, care ne urmareste si este alaturi de noi!!! Va multumim si speram sa vedem sali pline la toate specacolele TNOB!!!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Program de festival la "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.2774 secunde