Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular se pregătește să urce pe scenă

398
Festivalul Național al Cântecului  și Dansului Popular  se pregătește să urce pe scenă - 1314836136festivalulmamaia2011fo-1345837654.jpg
După Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia, pe scena Teatru-lui de vară "Soveja" va urca între 29 și 31 august Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc.

Aflat la cea de-a 12 - a ediție, festivalul se va desfășura pe două secțiuni: interpretare vocală și instrumentală. Ca și până acum, în evaluarea concurenților juriul, format din personalități din domeniul folclorului românesc, va ține cont de calitatea vocii și a interpretării, de autenticitatea și valoarea artistică a pieselor, de ținuta scenică dar și de frumusețea și autenticitatea costumului popular.

Festivalul aduce în competiție anul acesta 27 de tineri interpreți, față de cei 32 de anul trecut.

Dintre aceștia unul este dobro-gean, mai exact din comuna Să-cele, județul Constanța, și anume, Ionuț Laurențiu Petreacă, de 23 de ani. Concurenții vin însă din diverse zone etnografice. Din Maramureș, Bacău, Satu Mare, Olt, Mehedinți, Mureș, Timiș, Gorj, Sălaj, Bucovina, Neamț, Giurgiu-Teleorman, Brașov, Prahova, Argeș, Bihor, Dâmbovița, Bucu-rești. Cei mai mulți participanți sunt olteni, în total nouă, reprezentați de cinci inși din Gorj, unul din Dolj, doi din Olt și unul din Mehedinți. 


Concurenții sunt, de asemnea, foarte tineri, cea mai mică fiind o gorjancă de 16 ani din comuna Turburea însă asta nu-i împiedică, pe niciunul să aibă numeroase participări la concursuri și la fel de numeroase premii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Pe final de Festival începe rock-ul
Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Bucovina tradițională în Callatis
Pagina a fost generata in 1.6555 secunde