Festivalul "Pro Istoria", la Cetatea Enisala

428

Articole de la același autor

Sâmbătă și duminică, la Cetatea Enisala (județul Tulcea) se desfășoară cea de-a doua ediție a Pro Istoria Fest. Singura cetate medievală din Dobrogea găzduiește, timp de două zile, o serie de evenimente culturale și educative menite să sublinieze importanța și frumusețea obiectivelor cultural-istorice și turistice din României.
Festivalul debutează sâmbătă, la ora 9.30, cu o paradă medievală care va pleca din Sarichioi și va trece prin Babadag pentru a ajunge la destinație: Cetatea Enisala. Seria de evenimente va continua cu ateliere de creație pentru copii (spada și mișcare scenică, cioplit și olărit, teatru și dans, tir și tras cu arcul, dar și cu o școală de iconografie și heraldică) și atelierele pentru adulți (aruncarea cuțitelor, folosirea spadei și a sabiei, trânta - lupta românească și un concurs de tras cu frânghia).
Ansambluri tradiționale din zonă, reprezentanți ai opt minorități vor susține primele concerte la Enisala, începând cu ora 15.00. Patru ore mai târziu, pe scenă vor urca Corina, Mircea Baniciu și Holograf.
Cea de-a doua zi de festival va începe la ora 12.30, cu un spectacol de teatru de păpuși. De la ora 14.00, activitățile de la ateliere și workshop-uri vor continua. Seria de concerte de duminică va începe pe artiștii locali și va continua cu VUNK, Elena Gheorghe și Sistem.
Accesul la acest eveniment este liber.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4349 secunde