Festivalul Internațional "Dobroge, Mândră Grădină"

Peste 1.300 de folcloriști vor umple litoralul de voie bună

320
Peste 1.300 de folcloriști vor umple litoralul de voie bună - dobrogemandragradina102-1340979056.jpg
În perioada 3 - 9 iulie, Asociația Culturală a Coregrafilor, Scenografilor și Artiștilor Liber Profesioniști din Constanța, prin Agenția de Impresariat Artistic "Future Projects" Constanța, în colaborare cu primăriile din Constanța, Mangalia, Eforie, Năvodari, Albești, Costinești, Pantelimon, Vulturu, dar și cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunării, organizează a opta ediție a Festivalului Internațional de Folclor al Cântecului și Dansului Național și Internațional pentru Copii și Tineret "Dobroge, Mândră Grădină".

Deschiderea oficială va avea loc marți, 3 iulie, în Portul Turistic Mangalia, locațiile în care se vor desfășura zilele de festival, între orele 9-13 și 14.30-17, fiind alese în stațiunile Mangalia, Neptun - Olimp, Jupiter, Venus, Eforie Sud și Eforie Nord, Mamaia, Costinești, dar și în Tabăra Năvodari, comunele Albești, Pantelimon și Vulturu.

La cea de-a VIII-a ediție a festivalului și-au anunțat partici-parea peste 1.300 de folcloriști din toate zonele folclorice ale Româ-niei și de peste hotare. Câștigătorilor li se vor decerna șase trofee, câte unul pentru fiecare secțiune din concurs, multe premii de locul I, II, III, Mențiuni, Diplome de Participare, Diplome de Excelență, Diplome de Onoare, premii speciale.

Seară de seară, în perioada 4 - 8 iulie inclusiv, cu începere de la ora 18,00, vor avea loc parade ale costumelor populare, urmate de spectacole de folclor care vor fi prezentate pe cele opt scene instalate în cele opt locații stabilite de organizatori. Fiecare spectacol va avea o durată de minim patru ore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9401 secunde