Festivitate la Colegiul „Mircea”, în prezența oficialităților Ministerului Educației din Germania

1150
Festivitate la Colegiul „Mircea”, în prezența oficialităților Ministerului Educației din Germania - sediumircea-1632822345.jpg
Eveniment devenit tradiție pentru Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Amfiteatrul „Coriolan“ a găzduit astăzi festivitatea de acordare a diplomelor pentru atestatul de limba germană Deutsches Sprachdiplom A2/B1 celor 42 de elevi ai colegiului, coordonați de profesorii de limba germană Anca Bocioagă, Lilia Cuciuc, Laurențiu Diamandi, Roxana Nicolăescu, Cora Târhoacă, în prezența prof. Fabrice Liesegang, reprezentantul Ministerului Educaţiei din Germania.

La festivitate, după cum a informat prof. Roxana Nicolăescu, coordonator al Catedrei de limba germană din cadrul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, au fost prezenți și șase elevi de la Școala Gimnazială Nr. 29  „Mihai Viteazul“, coordonați de prof. Alina Preda și Henriette Huschka și, de asemenea, elevii celor două școli intrate recent în program - Liceul Teoretic „Ovidius”, cu șase elevi, coordonați de prof. Dorina Văduva și Alexandrina Ciobanu, precum și Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”, cu trei elevi, coordonați de prof. Henriette Huschka și Cristina Brăcăcescu.

Examenul s-a desfășurat în luna martie a anului în curs, în două etape. Prima etapă a conținut trei probe scrise (înţelegerea unui text citit, înţelegerea unui document sonor, redactarea unui text). A doua etapă a examenului a constat într-o probă orală. În cadrul probei respective elevii au avut de prezentat un proiect care trebuia să demonstreze abilitățile elevului de a cerceta şi prezenta din diferite perspective o temă din spaţiul lingvistic german, utilizând diverse mijloace moderne (laptop, videoproiector, retroproiector, flip-chart etc).

Invitat de onoare al festivităţii a fost Jana Flottmann, coordonator al  Departamentului Cultural  din cadrul Ambasadei Germaniei la Bucureşti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.1825 secunde