Festivitatea de premiere a Olimpiadei de Științe

487
Astăzi, de la ora 10, în Aula Magna a Universității "Ovidius" va avea loc festivitatea de premiere a celei de-a șaptea ediții a Olimpiadei Naționale de Științe pentru Juniori. Celor 113 elevi care s-au prezentat la cele două probe (practică și teoretică) le-au fost verificate cunoștințele dobândite la trei discipline: biologie, chimie și fizică.

După susținerea probei teoretice de marți, 17 iulie, lucrările candidaților au fost corectate, fiind afișate rezultatele parțiale ale competiției, înaintea contestațiilor. Pe primul loc se află eleva Diana Maria Catană, absolventă a clasei a VIII-a a ciclului gimnazial din cadrul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", deținătoarea altor două medalii de argint, două medalii de bronz și o medalie de aur, câștigate din 2006 și până în prezent.

Următoarele două locuri sunt ocupate de Ruxandra Tesloianu, clasa a IX-a a Colegiului Național "Emil Racoviță" din Iași, și Alexandru Zanca, din clasa a VIII-a a Colegiului Național "Mihai Viteazul" din Ploiești".

În urma participării la Națională, candidații clasați pe primele 15 locuri vor fi selectați pentru a face parte din lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care are loc în Iran, în decembrie 2012. Cei 15 elevi din lotul lărgit se vor pregăti, la București, cu profesori universitari, după care vor susține alte trei probe de baraj în urma cărora vor fi aleși șase candidați pentru lotul restrâns al României, care vor pleca în Iran.

Pentru a doua oară în acest an, Constanța a fost gazda unei noi olimpiade de nivel național, după cea de Matematică, desfășurată în luna aprilie la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7115 secunde