Iată ce locuri mai sunt libere la școlile profesionale constănțene

424
Iată ce locuri mai sunt libere  la școlile profesionale constănțene - scoalaprofesionala-1342651529.jpg

Articole de la același autor

S-a încheiat și a doua etapă a înscrierilor pentru cele 18 calificări profesionale pe care unitățile cu învățământ tehnologic din județul Constanța le oferă absolvenților de clasa a IX-a din anul școlar recent încheiat. Din totalul de 616 locuri propuse în planul de școlarizare pentru anul școlar 2012-2013 s-au ocupat 445 de locuri.

Numărul de înscrieri a fost egal sau a depășit numărul de locuri propuse la cinci calificări: sudor, mecanic auto, agricultor culturi de câmp, mecanic auto, brutar-patiser-produse făinoase.

Există încă locuri neocupate la calificările: ospătar - 28 locuri, mozaicar montator placaje - 11 locuri, confecționer tâmplărie de aluminiu și mase plastice - 22 locuri, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze - 26 locuri.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța precizează că un număr de elevi care și-au exprimat opțiunile pentru școala profesională nu au putut încă să se înscrie, întrucât se află în așteptarea ocupării locurilor rămase libere, deoarece nu și-au încheiat situația școlară sau au rămas corigenți la diferite discipline. Examenele de corigență, respectiv de încheiere a situației școlare, au loc în ultima perioadă a lunii august.

Ultima etapă de înscrieri este 27-31 august, când elevii mai pot opta pentru calificările profesionale și numai la școlile unde

au rămas locuri neocupate în urma etapei a II-a. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6272 secunde