"Fețe în oglinzi ciobite", expoziție unică, la Constanța

409

Articole de la același autor

"Trăind în teatru, a fost inspirat de unele personaje cărora le-a dat viață pe pânză cu un realism nedisimulat". Așa îl descrie criticul de artă dr. Dorel Schor pe Vasile Jurje, artistul constănțean care nu a întrerupt nicio clipă munca în atelierul de pictură, deși s-a retras demult din viața publică.

Nume cu rezonanță în spațiul nostru cultural, cunoscut ca pictor și scenograf, maramureșanul al cărui suflet a rămas ancorat la mal de mare aduce la Constanța expoziția "Fețe în oglinzi ciobite".

Azi, de la orele 18.00, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța, îi invită pe toți iubitorii de frumos la vernisajul expoziției ce poartă amprenta lui Vasile Jurje.

Intitulată sugestiv "Fețe în oglinzi ciobite", expoziția aduce în prim plan 18 lucrări unice, prin care artistul mai pune o piatră la temelia fastuoasei clădiri a artei.

"Oglinzile reprezintă întotdeauna misterul, ele spun adevărul într-un anumit fel. Câteodată, un adevăr dureros, în același timp pot falsifica și pot denatura. Oglinzile ne înfățișează într-un alt spațiu, acela pe care îl văd cei din jurul nostru și pe care noi nu îl vedem, sau nu vrem să îl vedem", ne-a mărturist Vasile Jurje.

Evenimentul este prezentat de criticul de artă Alice Dinculescu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Iulie 2016
Stire din Cultură-Educație : Experiență de vacanță inedită
Pagina a fost generata in 0.4866 secunde