Fii unul dintre cei care pleacă la Bruxelles!

143
Fii unul dintre cei care pleacă la Bruxelles! - fiiunuldintreceicare-1445886464.jpg

Articole de la același autor

Am intrat în ultima săptămână a înscrierilor la concursul anual de proiecte "Lider European", dotat cu premii în valoare de 2.000 de euro, care face parte din campania "Europa, casa noastră" lansată în anul 2011. 


Campania este organizată de către reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației. Ajunsă la a cincea ediție, competiția oferă liceenilor posibilitatea de a-și însuși noțiuni de leadership și tehnici de prezentare (public speaking), prin participarea la un concurs de proiecte care are două etape: locală și națională.


În prima etapă, elevii de liceu trebuie să identifice o problemă cu care se confruntă comunitatea locală și să ofere soluții, prin intermediul unui proiect pe care îl propun, îl susțin și îl imple-mentează. Cele mai bune opt proiecte, din perspectiva impactului și a performanței, se califică în finala organizată la București. Proiectele sunt prezentate și susținute în fața unui juriu, compus din trei jurați independenți, din domenii diferite. Cele mai bune proiecte sunt premiate astfel: 700 euro - locul I, 500 euro - locul II, 300 euro - locul III. Se acordă și cinci mențiuni a câte 100 euro fiecare. Pe lângă premiile în bani, adjudecate de echipele câștigătoare, organizatorii oferă 12 excursii la Bruxelles, la Comisia Europeană, pentru elevii clasați pe primele trei locuri și pentru profesorii coordonatori ai celor opt proiecte finaliste. 


Mai multe amănunte aflați pe www.ec. europa.eu/romania. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2837 secunde