Filmul "Iubire persană", la Cityplex Constanța

470
Filmul
Filmul "Iubire persană" ("Poulet aux prunes", 2011), în regia lui Mar-jane Satrapi și a lui Vincent Paronnaud, rulează la cinematograful Cityplex Constanța, până miercuri 22 februarie și readuce pe marile ecrane actori îndrăgiți, precum Mathieu Amalric ("Scafandrul și fluturele", 2007), Maria de Medeiros ("Pulp Fiction", 1994), Isabella Rossellini, Jamel Debbouze ("Le fabuleux destin d’Amélie Poulain", 2001), Chiara Mastroianni și Rona Hartner.

Pelicula poate fi considerată un omagiu adus cinematografiei, combinând cu ușurință stiluri diferite, umor, romantism și parodie și reprezintă o comedie romantică pentru toate gusturile.

Povestea copilăriei și adolescenței lui Marjane Satrapi e cunoscută publicului datorită succesului internațional "Persepolis", nominalizat la Oscar în anul 2008. Atât "Persepolis", cât și "Iubire persană", reprezintă ecranizări ale romanelor grafice omonime realizate de artista iraniană Marjane Satrapi.

Pe 22 februarie, intrare liberă

În întâmpinarea Dragobetelui, pe 22 februarie, de la ora 17, Cityplex invită constănțenii la proiecția filmului "Iubire persană", intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile. La începutul evenimentului, pentru a ne introduce în atmosferă, gazdele oferă un mini-recital de vioară și cafe-concert. Va fi de față și o echipă de elevi talentați ai Liceului Teoretic "Traian", instituție promotoare a festivalului național FILMMIC, și care la sfârșitul filmului vor realiza un montaj cu impresii despre film.

Cityplex și-a propus ca, începând din 2012, să devină un "ambasador" al artei cinematografice europene, promovând în cadrul programului Europa Cinemas cele mai reprezentative producții europene ale anului.

"Intenționăm să aducem titluri cu subiecte actuale și interesante pentru tineri, scopul nostru fiind acela de a contribui la înțelegerea culturii și mentalităților din alte zone geografice. Vom avea cel puțin două proiecții de filme pe lună cu intrare liberă, ocazie cu care vom promova tinere talente locale din domeniul artei, fie că este vorba de pictură, literatură, muzică, dans, film, teatru etc.", declara Elena Luiza Oprea, director marketing Cityplex. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : IPS va oficia la Ierusalim
Pagina a fost generata in 2.1531 secunde