"Fiți deștepți și nu vă drogați!"

849
Casa de Cultură Constanța a găzduit, ieri, conferința teritorială intitulată "Tinerii și propriile lor valori", menită a aduce în atenția tinerilor riscurile deținerii, consumului și traficului de droguri. În acest sens, au fost prezenți la prezidiu Gigel Lazăr, președintele executiv al Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO), Gheorghe Ungureanu, președintele filialei Constanța a CIADO, Florin Chirițescu, secretatul general al Asociației Naționale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), Sorin Petrescu, din partea Agenției Naționale Antidrog, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură, ÎPS Teodosie, dar și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Prefecturii și ai Consiliului Județean.
Reprezentanții instituțiilor și ai organizațiilor mai sus amintite au folosit diferite strategii pentru a-i convinge pe tineri că nu este bine să iei droguri.
De la "fiți deștepți și nu vă drogați" și până la "drogurile nu cresc performanțele sexuale", îndemnurile celor de la prezidiu au avut diferite reacții printre tineri: "cred că acest proiect prinde foarte bine, mai ales că drogurile sunt o problemă în ziua de azi", spune Claudia Boldea, elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic "George Călinescu". De altă părere este colega sa, Corbu Claudia: "Mi s-a părut OK conferința, mai ales că au venit atâția reprezentanți. Dar cred că trebuie să facă mai multe activități în sensul acesta. Dacă ne cheamă la conferință, unde ei vorbesc și noi stăm jos nu rezolvăm nimic. Aș vrea să se organizeze concursuri pe licee, de exemplu, în cadrul proiectului acesta".
Conferința "Tinerii și propriile lor valori" este organizată de CIADO România și ANCCSR, sub patronajul EURAD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8584 secunde