Foști absolvenți ai Liceului Militar de Marină, în vizită la colegii lor

196
Foști absolvenți ai Liceului Militar de Marină, în vizită la colegii lor - colegiulmilitar-1674465371.jpg

Articole de la același autor

Activitatea dedicată zilei Unirii Principatelor Române, la 164 de ani de la dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, a fost organizată de Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, prin implicarea elevilor coordonați de prof.dr. Mihaela Matache și prof. Daniela Ivanciu. La activitate au participat și membrii Asociației Foștilor Absolvenți ai Liceului Militar de Marină.

Elevii au recitat poezii și cântece patriotice, au interpretat muzică la instrumente și au dansat pe melodii tradiționale dobrogene, iar la finalul activității personalul participant a luat parte la Hora Unirii.

Evocarea evenimentului a fost realizată de directorul adjunct al Colegiului, prof. dr. Adrian Ilie, care a subliniat rolul avut de domnia lui Alexandru Ioan Cuza în istoria națională, a însemnătății reformelor adoptate și a transformării statului român într-un stat modern.

Așa cum afirma Mihail Kogălniceanu, un apropiat al Domnitorului Cuza, domnia acestuia a fost marcată de îndemnul „la legi noi, om nou”. Domnia lui Cuza a fost una plină de provocări, de realizări și de însemnătate, punând piatra de temelie a României moderne.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
Stire din Cultură-Educație : Doliu în lumea teatrului românesc
Pagina a fost generata in 2.5819 secunde