Funeriu: Nu vom scoate camerele video de la bacalaureat. Mesajul lor: Nu e loc de glumă

804
1
Funeriu: Nu vom scoate camerele video de la bacalaureat. Mesajul lor: Nu e loc de glumă - danielfunariu78570400-1310030264.jpg

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, a declarat pentru Gândul că indiferent de plângerile elevilor legate de camerele video din centrele de examinare, ele nu vor fi scoase, pentru că au produs efecte.

"Camerele de supraveghere au produs controverse, dar vom continua cu ele la examen. Marele câștig al nostru de pe urma acestor camere este că avem un număr mare de profesori care  au înțeles mesajul ministerului, să nu mai existe fraude. Mesajul camerelor este foarte clar, "nu e loc de glumă", a spus Daniel Funeriu.

Ministrul a precizat că bacalaureatul a fost un succes doar pentru cei care au trecut examenul. "Pentru noi ca națiune, cred că nu a fost nici un eșec, nici un succes. A fost și este reflecția realității. Am pus că rezultatele sunt oglinda societății noastre. Diagnosticul nu este o supriză pentru cei de la Ministerul Educație. Soluțiile la toate problemele se află în Legea Educației", a declarat Funeriu.

Ministrul Educației a declarat că situația din acest an de la bacalaureat este una reală. "Nu este normală, este reală. Nu este normal să ai 44% din elevi care iau bacalauratul. Calific situația de acum ca o situație anormală, dar asupra căreia am atras atenția", a spus ministrul.

Daniel Funeriu nu a vrut să spună ce rată e promovabilitate așteaptă la sesiunea din toamnă. "Nu mă aștept în sesiunea din toamnă la o scădere a vigilenței, ca un elev care nu a învățat să ia bacalaureatul. Ar fi greșit ca ministrul Educației să spună acum la ce se așteaptă în toamnă.


 



Comentează știrea

zaOcZNdURrJZqXcFYNI
27 iulie 2011
QShusyvNvqHxRXGO

Shoot, who would have thoghut that it was that easy?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4419 secunde