Mai multă cultură pentru Constanța

"Gaițele" au împânzit scena Teatrului de Stat

557
1
Spre bucuria iubitorilor de teatru, Teatrul de Stat Constanța a adus o nouă premieră la malul mării. Sâmbătă seară, pe scena teatrului, "Gaițele" au făcut senzație, atât prin prestația impecabilă, cât și prin subiectul comic al piesei.
Deși este din vremea anilor ’30, piesa păstrează totuși modernismul zilelor noastre. Și dacă ați crezut că lucrurile stăteau altfel la acea vreme, iată că singura diferență între anul 2012 și anul 1930 este doar una vestimentară, căci năravurile tot aceleași au rămas. Într-o lume în care ne interesează tot, în care bârfa rămâne elementul după care ne ghidăm, iar atenția noastră e mai mult în grădina vecinului decât la propria noastră persoană, "Gaițele" și-au făcut loc cu succes.
Piesa prezintă în ansamblu o luptă aprigă între generații, dar și o dorință fierbinte de supremație, personajele dorind, care mai de care, să arate cât sunt de inteligente și cât de bine stăpânesc orice situație. Interpretările critice neconvenționale la adresa personajelor, făcute în mare parte de "gaița" principală a clanului, Aneta, sunt pline de ură, agresivitate și, nu în ultimul rând, nefondate. Cruzimea comportamentului său, atât față de prietenele sale, cât și față de propria fiică, pe care ajunge la un moment dat să o instige la același comportament, nu denotă decât acumularea unor frustrări frenetice.
Piesa a fost un adevărat succes, iar la final, constănțenii au aplaudat minute în șir fără oprire, căci actorii Teatrului de Stat își merită pe deplin recunoștința.
Preț de două ore, actorii au reușit să ne ducă în cu totul altă poveste, într-o altă lume, și fără să ne dăm seama, am trăit odată cu personajele, am simțit că facem parte din piesa de teatru.
Distribuția care a făcut posibilă trăirea unei povești unice a fost formată din Dana Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Lana Moscaliuc, Laura Iordan, Mirela Pană, Cristina Oprean, Liliana Bărăscu, Maria Lupu, Andu Axente, Adrian Dumitrescu și Remus Archip.

Comentează știrea

MARA
2 aprilie 2012
BRAVO!

BRAVO TEATRUL DE STAT CT! IN SFARSIT CEVA NET CALITATIV! MULT SUCCES!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3965 secunde