"Gaițele" se joacă în premieră la Teatrul de Stat

705

Articole de la același autor

Sâmbătă, 31 martie, și duminică, 1 aprilie, de la ora 19, pe scena Teatrului de Stat se va juca o premieră așteptată - Gaițele", în regia artistică a lui Lucian Iancu și scenografia Lăcrămioarei Dumitrașcu.
În "Trilogia burgheză a lui Kirițescu", autorul Ion Vartic afirmă despre comedia "Gaițele", reprezentată în stagiunea 1929-1930: "Este una dintre cele mai moderne experiențe teatrale românești, deși piesa a fost compromisă de unele interpretări critice convenționale, care au găsit aici doar o simplă satiră socială, ca și de înscenările comod realiste. Piesa circumscrie, în esență, lupta dintre generații, în care o mică burghezie, aproape mitic-longevivă, solidificată prin… senilitate agresivă, își extirpă descendenții. Piesa e o enormă erupție de ură și răutate pură, fără motivații, personajele etalându-și, pline de încântare, strategia cruzimii în comportamentul față de celălalt, excelează în acest sens, Aneta Duduleanu, șefa clanului. Prin recitalul frenetic al «gaițelor» se naște un pur teatru teatral, golit de afecte, în care circulă ființe animate doar de resorturile lor de marionete".
Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Lana Moscaliuc, Laura Iordan, Mirela Pană, Cristina Oprean, Liliana Bărăscu, Maria Lupu, Andu Axente, Adrian Dumitrescu, Remus Archip.
Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Teatrului, b-dul Ferdinand 11, tel. 0241488247 sau de la Agenția de bilete din b-dul Tomis 97, iar prețul unui bilet este de 25, iar dacă ești elev, student sau pensionar, vei scoate din buzunar pentru un bilet numai 15 lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.626 secunde