Gală de balet la Teatrul "Oleg Danovski"

608
Gală de balet la Teatrul

Articole de la același autor

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19, ansamblul și soliștii trupei de balet a Teatrului Național "Oleg Danovski" oferă publicului constănțean o gală plină de magie, cu două lucrări dragi melomanilor: "Chopiniana", primul spectacol montat de maestrul Oleg Danovski, și selecțiuni din "Don Quijote".
Mihail Fokin semnează coregrafia fragmentelor din "Chopiniana", un balet într-un singur act care nu are intrigă și se compune dintr-o suită de dansuri, visare a unui poet înconjurat de Sylphide. Este una dintre capodoperele lui Fokin, care traduce atmosfera poetică într-o coregrafie aeriană axată pe o tehnică sofisticată, exploatând, în opinia specialiștilor, nivelul înaltei performanțe a interpreților.
Protagoniștii "Chopinianei" sunt Monica Cherecheș, Aliss Tarcea, Irina Ganea Mihaiu și Horațiu Cherecheș, împreună cu ansamblul de balet al teatrului.
Gala de balet de sâmbătă seară va continua cu selecțiuni din "Don Quijote", soliști fiind Monica Cherecheș, Amalia Mândruțiu, Eliza Maxim, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan, Rie Aoyagi, Kanoko Suzuki și Mihai Pâslaru, alături de ansamblul de balet. Regia artistică este semnată de Elisabeth Pândichi-Lux.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3767 secunde