Ce super-documentar 3D puteți vedea la Cityplex

577
Ce super-documentar 3D puteți vedea la Cityplex - pina3d1315757442-1316207743.jpg

Până pe 22 septembrie, la Cityplex Tomis Mall, rulează în 3D documentarul "PINA". La premiera de pe 9 septembrie, ansamblul de balet al Teatrului Național "Oleg Danovski" a oferit o reprezentație omagială. În regia Wim Wenders, un film eveniment cu reverberații speciale pentru publicul constănțean. Filmul aduce în prim plan o personalitate a dansului modern Pina Bausch. Balerină, coregrafă, profesoară de balet și director artistic al Operei și Baletului din Wuppertal, Philippina "Pina" Bausch
și-a pus amprenta asupra baletului contemporan prin consacrarea unui stil propriu coregrafic, cel mai ușor de definit ca balet-teatru. Interacțiunea între soliști și, mai ales, atracția dintre femeie și bărbat, impo-sibilitatea de a comunica, alienarea sunt teme recurente ale spectacolelor sale.
Repetiția mișcărilor este un mecanism important în ela-borarea baletelor sale, care implicau decoruri elaborate și o muzică eclectică. Opera sa i-a inspirat și pe alți mari artiști. Dispariția sa bruscă în anul 2009 a întristat lumea întreagă, iar documentarul "PINA" este un omagiu adus Pinei Bausch de către cineastul german Wim Wenders.
Filmul a fost încununat cu premiul pentru Cel mai bun documentar acordat producătorilor Gian-Piero Ringel și Wim Wenders și casei de producție Neue Road Movies și nominalizare la categoria Cea mai bună regie pentru Wim Wenders în cadrul Premiilor Filmului German.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Septembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Nu ratați "O zi din viață"
Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Monden : Care este marea pasiune a lui Al Pacino
Pagina a fost generata in 1.4299 secunde