România, în cursa pentru Oscarul la categoria 'Cel mai bun film într-o limbă străină'

251
România, în cursa pentru Oscarul la categoria 'Cel mai bun film într-o limbă străină' - morgenfilmmariancrisan-1314085880.jpg
Categoria ''Cel mai bun film străin'' a Academiei Americane de Film, de multe ori controversată și întotdeauna interesantă, începe să fie mult mai eficientă în contextul în care România, Marocul și Venezuela și-au trimis deja propunerile, alăturându-se Greciei și Poloniei în cursa din acest an, informează Agerpres.

Nu se va ști dacă Grecia va primi o altă nominalizare-surpriză la fel ca filmul "Dogtooth" de anul trecut, sau dacă România va fi din nou ignorată pentru un film puternic și dur, așa cum s-a întâmplat cu "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile''.

În acest moment, însă, se pot discerne strategiile țărilor pentru categoria ''Cel mai bun film străin'' a Academiei. Grecia, de exemplu, pare să fi reacționat la "Dogtooth", printr-o atitudine de genul "dacă metoda funcționează nu există niciun motiv să o schimbăm", în timp ce România ar putea merge pe ceva marginal mai prietenos decât propunerile sale de obicei sumbre.

În conformitate cu normele Academiei, fiecare țară are dreptul să prezinte un singur film. Câmpul este îngustat de la câteva zeci (65 anul trecut) la nouă, iar apoi două comisii aleg cei cinci nominalizați din finală.

Pelicula Morgen, regizată de Marian Crișan este propunerea României la premiul Oscar, la categoria ''Cel mai bun film străin''. După cât se pare mai puțin sumbră decât producțiile care au fost în mod controversat trecute cu vederea de Academie în ultimii ani, "Morgen" tratează prietenia dintre un agent de pază dintr-un orășel de la granița româno-ungară și un imigrant ilegal.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3903 secunde