Monica Bârlădeanu, în drama italiană "Maternity Blues", selectată la Festivalul de la Veneția

864
Monica Bârlădeanu, în drama italiană
Actrița română Monica Bârlă-deanu este una dintre protagonis-tele peliculei italiene "Maternity Blues", de Fabrizio Cattani, o dramă ce spune povestea a patru femei care și-au omorât copiii, se-lectată în secțiunea competițională Controcampo italiano a Festivalului de la Veneția.

Filmul "Maternity Blues" spune povestea a patru femei diferite, însă legate de o culpă comună: infanticidul. Ele sunt internate împreună și trăiesc o "condamnare mai ales interioară", legându-și fiecare propria culpă de cea a alteia, se împrietenesc, își fac confidențe și se consolează, apărând într-o lumină de "vinovate inocente", potrivit cinemaitaliano.info.

Pelicula are la bază cartea Graziei Verasani - "From Medea". "Este o poveste emoționantă. Sunt patru femei care au sentințe finale și definitive, sunt declarate instabile. Este motivul pentru care ele se află internate în secția psihiatrică a unei închisori. Sunt acuzate din infanticid și au fost declarate mai puțin în deplinătatea capacităților lor mintale", a detaliat Monica Bârlădeanu povestea care stă la baza filmului.

Personajul interpretat de Monica Bârlădeanu în "Maternity Blues" este Eloisa, o femeie pasională și directă, gata oricând să polemizeze cu celelalte, afișând un cinism de fațadă.

"Este unul din rolurile la care țin foarte mult. Eloisa este o fostă cântăreață de muzică ușoară italiană, care se regăsește în secția psihiatrică a închisorii. A fost un proiect destul de solicitant emoțional, pentru că a trebuit să acceptăm anumite lucruri, să empatizăm cu subiectul și să luptăm cu propriile prejudecăți", a precizat Monica Bârlădeanu, caracterizând "Maternity Blues" ca fiind "un proiect intens".

v v v

Filmările pentru "Maternity Blues" s-au desfășurat în mare parte în Toscana, dar și la Roma. Filmul va fi lansat și în România și în Italia, cel mai probabil anul acesta, însă nu a fost stabilită cu exactitate data lansărilor.

Cea de-a 68-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția se va desfășura între 31 august și 10 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5187 secunde