La Restaurantul Harlequin din Mamaia

Savurați o delicioasă friptură de vită argentiniană

1237
Savurați o delicioasă  friptură de vită argentiniană - friptura-1311871204.jpg
Dacă vă veți îndepărta puțin de zona aglomerată a Satului de Vacanță, cu muzica asurzitoare și mirosul grătarelor tradiționale, veți descoperi partea rafinată a stațiunii Mamaia, cu restaurante decente și o atmosferă relaxantă.
Unul dintre aceste restaurante este Harlequin. După ce am stat de vorbă cu patronul localului, Steru Enache, am aflat care sunt trendurile verii în materie culinară.

Fructele de mare, o gustare obișnuită
Scoicile proaspete sunt foarte solicitate. Tendința în aperitive pornește de la midii până la rapane și melci. Acestea sunt foarte cerute de clienți, pentru că sunt preparate mai ușoare și naturale. Condimentele cele mai folosite sunt sare, piper, ulei de măsline și arome de tip mediteranean.
Specialitatea casei este dată de marinatele din pește.
v v v
Carnea de vită argentiniană câștigă de asemenea clienți, chiar dacă un kilogram costă în jur de 200 de lei. Aceasta, spre deosebire de carnea de vită românească, este preferată pentru frăgezimea ei.
Ușurința transportării cărnii de vită din Argentina este un motiv pentru care bucătarii folosesc mai mult aceste produse decât o făceau în trecut.
La întrebarea dacă clienții respectă recomandările bucătarilor, Steru Enache glumește pe seama preferințelor românilor, spunând că românii au un derapaj rapid, de la aceste preparate sofisticate, la mici.
În materie de băutură, vinurile nu se demodează și cele mai căutate sunt cele românești. Și în acest caz, există două extreme. Fie se cer vinuri foarte scumpe, fie vinurile la prețurile cele mai mici.
De asemenea, băuturile fresh cu banane, portocale și mentă sunt la mare căutare vara aceasta.
Alexandra COJOCARU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.265 secunde