Hai să evadăm la un spectacol constănțean!

594
Hai să evadăm la un spectacol constănțean! - 68f2b3c46595208f0c86a9e909262be7.jpg
Dacă de-a lungul săptămânii și gândul de a mai evada din cotidianul zbuciumat ori din stresul locului de muncă pare să solicite un efort maxim, în week-end chiar e păcat să "atârnați" de aceeași telecomandă "malefică", asta și pentru că prețul biletelor la spectacolele teatrelor constănțene nu constituie o "gaură" în buget.
Teatrul de Stat Constanța a pregătit publicului pentru acest week-end, din repertoriul propriu, două spectacole de succes.
Sâmbătă, 7 mai, de la ora 19, spectacolul "Gâlcevile din Chioggia", de Carlo Goldoni, în traducerea lui Florian Potra și regia Danei Dumitrescu vă propune reîntâlni-rea cu pescarii din satul învecinat Veneției și cu spiridușul Baruffo.
Scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu. Light design: Dan Nano-veanu. Mișcarea scenică: Stela Cocârlea. Ilustrația muzicală: Adrian Alexandru.
Din distribuție fac parte Andu Axente, Laura Iordan, Turchian Nasurla, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Toma, Georgiana Mazilescu, Florina Diaconu/Andreea Țuțui, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip și Mirela Pană.
v v v
Și dacă deja ați fost spectatorii "Gâlcevilor", încercați o altă comedie fină cu accente dramatice duminică, 8 mai, ora 19, spec-tacolul "Omul, bestia și virtutea", de L. Pirandello, în traducerea lui Petre I. Sturdza. Regia și ilustra-
ția muzicală Bogdan Caragea.
În distribuție, actori consacrați pe scena constănțeană: Adrian Dumitrescu, Liviu Manolache, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, Bogdan Bucătaru, Geo Dobre, Luiza Sarivan, Cristina Oprean, Luiza Toma, Bogdan Caragea. Scenografia este semnată de Eu-genia Tărășescu-Jianu. Mișcarea scenică: Călin Hanțiu.
Prețul unui bilet este de 25 lei.

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"
Sâmbătă, 7 mai, de la ora 19, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" din Constanța este programată o seară cu totul specială, sub titlul Gala Primăverii.
Vor interpreta arii celebre din opere și operete soliștii: Elena Rotari, Stela Sârbu, Mădălina Sandu, Roxana Bageac, Mihaela Ionescu, Ionela Duma, Lucia Mihalache, Magda Marcu, Răzvan Săraru, Daniel Stoica, Doru Iftene, Răzvan Pap, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte.
v v v
Reprogramarea baletului-comedie "Max și Moritz" duminică, 8 mai, de la ora 17, va constitui cu certitudine o bucurie pentru nepoți și bunici care umplu de obicei sala Teatrului la acest spectacol. Libretul și colajul muzical: Edmund Gleede. Regia și coregrafia: Peter Markus. Punere în scenă: Igor Kosak și Csaba Kvasz. Decoruri: Dorin Gall. Costume: Friederike Singer. Asistent coregrafie: Monica Cherecheș
Soliștii Horațiu Cherecheș (Max), Adrian Mihaiu (Moritz), Amalia Mândruțiu, Dan Dum-bravă, Irina Ganea Mihaiu, C. Dragomir, Gelu Râpa, Antoniu Gheorghiu, Ștefan Răut, Eliza Maxim, Anca Strnad, Delia Luca, Mihai Pâslaru vor umple din nou de bucurie sufletele micilor spectatori.
Prețul biletelor pornește de la 10 lei, la balcon, pentru elevi, studenți și pensionari, 15 lei și 25 lei.

"Pam! Pam!", o comedie actuală… de 80 ani
Cafeneaua "Funny People" va fi duminică, 8 mai, de la ora 21, scena unei comedii amare și adevărate, o bijuterie cotidiană a lui Constantin Tănase scrisă acum 80 de ani în interpretarea actorului George Constantinescu și regizat de Bogdan Husanu.
Ai zice că este un spectacol a la Caragiale, în care personajul principal se lamentează cu umor de situația deplorabilă a țării și implicit a sa. Situațiile tragic-comice abundă, iar momentele critice sunt punctate de un "Pam! Pam!" firesc și tonic. Piesa te face să te amuzi, dar la sfârșit există șansa să cazi pe gânduri…
Spectacolul durează 45 minute, genul care merge la fix într-o seară în care vrei să vezi un spectacol scurt și la obiect, amuzant și tonic. Biletul este 20 de lei și se achiziționează de la barul locației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde