Liberalii și pedeliștii își dau "lecții de morală", artiștii fac sărbătorile cu burta goală

1365
Liberalii și pedeliștii își dau

Articole de la același autor

În urmă cu câteva zile, consilierii județeni de la PNL susțineau că dacă pedeliștii vor veni cu soluții concrete pentru obținerea banilor necesari plății salariilor restante ale angajaților de la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" vor semna convocatorul unei ședințe de îndată a Consiliului Județean. Minunea a ținut însă doar două zile, pentru că liberalii au anunțat că s-au răzgândit. Mai exact, sâmbătă, s-au întâlnit și au analizat propunerea colegilor de la PDL, iar, în final, au spus că nu sunt de acord cu demersul lor.
"Ne-am face de râs dacă l-am semna. Mă deranjează că tocmai ei, pedeliștii, vin cu o lecție de morală. Vrem să venim cu o soluție către președintele CJC, nu cu o petiție cum vor pedeliștii. Am decis să ne consultăm cu juriștii noștri și să vedem ce soluție se va găsi pentru artiștii care nu fac altceva decât să-și ceară dreptul lor, salariul pentru munca pe care au făcut-o", a declarat președintele organizației județene a PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.
În replică, purtătorul de cuvânt al PDL, consilierul județean Mihai Petre, a precizat că îi va aștepta, totuși, până astăzi pe liberali să se răzgândească în ceea ce privește acest convocator.
"Am luat act față de decizia PNL luată la un șpriț de a nu semna convocatorul nostru, în care noi doream ca, până de Crăciun, salariații Teatrului să-și primească salariile restante și nici să nu fie dați afară din garsoniere, însă facem în continuare apel la conștiința, rațiunea și sufletul fiecărui consilier județean al PNL în parte, de a se gândi și analiza cu atenție până luni propunerea noastră. Aceasta a fost făcută și adresată consilierilor județeni și nu PNL în ansamblu", a spus Mihai Petre.
În cursul zilei de miercuri, angajații de la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" au protestat, în timpul ședinței Consiliului Județean Constanța, față de indiferența autorităților care refuză să le plătească drepturile salariale din ultimele trei luni. A doua zi, grupul de consilieri județeni ai PDL Constanța au decis să elaboreze un convocator al unei ședințe de îndată a CJC. Mai exact, este vorba despre un proiect de rectificare bugetară și altul care să anuleze hotărârea prin care s-a stabilit ca unii salariați ai teatrului să fie evacuați din locuințele de serviciu. Ei cereau ajutorul colegilor de la PNL ca să semneze convocatorul pentru a se întruni cvorumul necesar unei astfel de ședințe, lucru care le-a fost refuzat.
În acest context al orgoliilor politice, mai mult ca sigur, salariații Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" nu vor avea ce să pună pe masă de sărbători. Mai grav este că acești oameni nu cer ceva de pomană, ci numai drepturile care li se cuvin din munca decentă pe care au prestat-o.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Farul, prăbușit de "tripleta de aur"
Pagina a fost generata in 0.454 secunde