Pentru a cincea oară

Boc cel mic răstoarnă moțiunea mare

2509
Boc cel mic răstoarnă moțiunea mare - b603b90de5814128c67da52b3dc672c4.jpg

Articole de la același autor

După o ședință maraton de aproximativ șapte ore a plenului Parlamentului, Guvernul Boc a rămas în funcție și de această dată. Moțiunea de cenzură intitulată de inițiatorii ei, PSD + PC și PNL, "Moțiunea României, moțiunea populară", a picat ieri, ea înregistrând 219 voturi "pentru" din cele 236 necesare pentru a dărâma Executivul.

Eșec total înregistrat ieri de Opoziție. Moțiunea de cenzură care, potrivit opoziției, ar fi trebuit să răstoarne Guvernul Boc, a picat. Și asta în ciuda faptului că înainte de începerea ședinței de plen de ieri, liderul PSD, Victor Ponta, susținea că mai era nevoie de doar două voturi pentru ca această a cincea moțiune de cenzură să își atingă scopul. N-a fost să fie așa.
Ședința a debutat în jurul orei 11,30, moment în care în sală se aflau 349 de parlamentari, în timp ce 121 nu își înregistraseră prezența. Așa cum au anunțat de la început, parlamentarii PDL, UDMR și UNPR nu au participat la vot, același lucru făcându-l și reprezentanții minorităților, aceștia de pe urmă părăsind sala chiar în momentul începerii votului.
În aceste condiții, moțiunea a strâns 218 voturi "pentru", număr insuficient însă pentru ca PSD, PNL și PC să înregistreze o victorie.

Ședință cu scântei, dar fără fum...
Ședința de ieri a fost una extrem de tensionată, dovadă și schimburile de replici dintre parlamentari, dar și scurtele incidente care s-au înregistrat în sală. De la prezența la balcoanele sălii de ședință a unor ONG-uri susținătoare ale moțiunii, până la spectacolul oferit de parlamentarii PSD în momentul în care l-au acoperit practic pe premierul Emil Boc, aflat la tribună, cu dosarele în care pretindeau că se află cele 2,5 milioane de semnături strânse împotriva moțiunii, toate acestea, desfășurate pe fondul protestelor ample programate de sindicate a avea loc ieri în Capitală, au țintit un singur scop: dărâmarea Guvernului Boc.

La 5 minute după moțiune...
"A fost o ședință previzibilă, cu spectacolul de rigoare. Când oamenii nu înțeleg, ajung să recurgă la lucruri care nu fac casă bună cu democrația. Au declanșat o întrecere socialistă. Au organizat o manifestare pur demagogică. Le curgeau lacrimi de crocodil, scandau lozinci și au venit cu un sac de promisiuni care nu au nicio le-gătură cu realitatea".
Constatin Chirilă, deputat PDL

"Rezultatul era de așteptat. Îmi pare rău nu numai pentru zecile de mii de oameni care au ieșit în stradă, ci și pentru milioanele de oameni de acasă care vor trebui să suporte în continuare acest guvern incompetent. Spre iarnă, când neajunsurile se vor resimți din ce în ce mai mult, ori vor pleca ei de frică de la Palatul Victoriei, ori îi va trimite Băsescu acasă".
Gheorghe Dragomir, deputat PNL

"A fost o ședință lungă și mă așteptam la acest rezultat ținând cont de numărul de senatori și deputați din arcul guvernamental. Însă mă așteptam ca și alți colegi să voteze moțiunea. Trăiam cu speranța că mai sunt și alți colegi care merg în colegii și văd realitatea. Viața oamenilor este foarte grea, iar măsurile luate de guvern sunt împotriva oamenilor. Din păcate, nu văd speranța, nu văd lumina de la capătul tunelului…"
Nicolae Moga, senator PSD

"Înțeleg nemulțumirea oamenilor, pentru că au scăzut salariile și pentru că se fac disponibilizări. Oamenii au dreptul să cunoască adevărul, să li se spună lucrurilor pe nume. E greu să le explici oamenilor că aceste lucruri se datorează unor probleme care țin de deficite structurale, unor greșeli ale trecutului. Dacă vrem să fim corecți cu românii, trebuie să le spunem, însă, adevărul. Aveți de făcut o alegere majoră între reforme și populism. Am constatat că soluțiile oferite de Opoziție sunt fie de natură pamfletară, fie unele soluții duc, precum cele 100 propuse de PSD, la majorarea deficitului cu peste 10% din PIB"
Premierul Emil Boc, în plen, după citirea moțiunii

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Octombrie 2010
Stire din Sport : "Nu dați Farului în cap!"
Pagina a fost generata in 0.4521 secunde