Puiu Hașotti - recordmanul intervențiilor politice din plenul Senatului

2489
Puiu Hașotti - recordmanul intervențiilor politice din plenul Senatului - 8a9c3b2c7db1b3deb8cd3ccb8d8395b6.jpg

Articole de la același autor

Liberalul Puiu Hașotti continuă să bată recordurile în Senat la capitolul declarații politice și luări de cuvânt în plen, devansându-i detașat pe colegii constăn-țeni de la PDL și PSD. De la începutul celui de-al patrulea mandat, el a avut aproximativ 150 de luări de cuvânt în plen.
În prima lună din această sesiune parlamentară, el a făcut trei declarații politice și a luat cuvântul în plen de nouă ori. Declarațiile sale au vizat prezența parlamentarilor în unitățile de învățământ cu ocazia deschiderii noului an școlar (din 6 septembrie), mesajul adresat de prim-ministrul României, Emil Boc, Consiliului Armânilor la Moscopole, Albania (din 14 septembrie) și modificarea Legii electorale (din 27 septembrie).
Pe 8 septembrie, el a luat cuvântul în plen, în cadrul unor dezbateri privind modificarea Codului Fiscal, modificarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate și comemorarea dezrobirii romilor din România.
Cu ocazia dezbaterii și adoptării Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului, din 15 septembrie, Hașotti a avut o nouă intervenție. În aceeași zi, el și-a expus punctul de vedere și în cazul dezbaterilor privind propunerile legislative care vizau unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre, precum și completarea legislației privind regimul substanțelor și preparatelor chimice periculoase. Puiu Hașotti a luat cuvântul și în timpul dezbaterii privind modificarea Legii asigurărilor și reasigurărilor în România.
Senatorul liberal constănțean s-a pronunțat și în cazul propunerii legislative privind comemorarea dezrobirii romilor din România, respinsă pe 22 septembrie.
În sfârșit, pe 29 septembrie, senatorii au dezbătut în procedură de urgență proiectul de lege privind unele măsuri de expropriere în vederea realizării unor obiective de interes național, local și județean, Puiu Hașotti având o intervenție și în acest caz.
El este urmat de social-democratul Alexandru Mazăre, care a susținut o declarație politică pe 6 septembrie intitulată "Romii din Franța și Slovacia, victime ale politicianismului agresiv". Tot la începutul lunii trecute, el a luat cuvântul de două ori în plen, când a fost dezbătut și aprobat proiectul de lege privind trecerea Inspectoratului de Stat în Construcții – I.S.C. din subordinea Guvernului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.
Colegul său de partid din Senat, Nicolae Moga, a susținut și el trei declarații politice în plen: "În Țara Fără de Lege caut pe «Cineva care să ne apere»" (din 1 septembrie), "Imbecilizarea prin televiziune și post-gândirea românului" (din 14 septembrie) și "Violența de limbaj și efectul ei de bumerang" (din 27 septem-brie).
Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Senatului, viceliderul grupului PDL, constănțeanul Mircea Banias, nu a avut până acum nicio intervenție în plen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0795 secunde