Zanfir Iorguș: "N-o să spun nu partidului dacă mi se va cere să candidez"

2128
Zanfir Iorguș:
Apropiatele alegeri interne din PDL, deblocate la începutul acestei toamne de conducerea națională a partidului, suscită din nou interesul democrat liberalilor constănțeni. Alături de senatorul Mircea Banias, actualul lider al Organizației Județene, care nu o dată a confirmat oficial candidatura sa, numele deputatului Zanfir Iorguș este cel mai adesea vehiculat în contextul proximului scrutin intern.
Parlamentarul constănțean a declarat, pentru "Cuget liber", că nu a purtat "nicio discuție concretă în sensul acesta", dar că, în perioada următoare, "vor avea loc discuții între parlamentari, membri ai Biroului Permanent Județean, primari și persoane implicate în structura PDL Constanța, în ideea de a găsi un candidat pentru șefia Organizației Județene". Zanfir Iorguș a menționat că, în opinia sa, "partidul are nevoie de cea mai bună soluție în perspectiva alegerilor locale din 2012\", remarcând aici că cel mai bine ar fi dacă președintele Organizației Județene a PDL Constanța rezultat în urma alegerilor va candida și pentru Primăria municipiului Constanța.
Pe de altă parte, însă, deputatul Colegiului 5 a precizat și că soluția optimă ar fi, probabil, aceea a unei conduceri asigurate nu de către o singură persoană, ci de o echipă: "Agreez mai mult ideea de echipă, dacă nu există un lider suficient de puternic. Dar sunt convins că vom găsi soluția cea mai bună".
Întrebat, însă, dacă ia în calcul o candidatură pentru fotoliul de lider al pedeliștilor de la malul mării, Zanfir Iorguș a mărturisit: "Dacă nu găsim o soluție, aceasta poate fi o eventuală variantă. Dar, repet, eu insist asupra ideii de echipă. Dar dacă partidul consideră că o candidatură a mea ar fi o soluție, nu mă voi da la o parte. N-o să spun nu partidului dacă mi se va cere să candidez fiindcă sunt un membru devotat partidului".
Nu mai puțin important este că numele deputatului Zanfir Iorguș este cel de-al treilea care se prefigurează în competiția pentru fotoliul de președinte al PDL Constanța, alături de cele ale lui Mircea Banias și Paul Brânză. Este adevărat, însă, că cel puțin până la acest moment Paul Brânză și Zanfir Iorguș s-au declarat ca făcând parte din aceeași echipă. Rămâne de văzut, în aceste condiții, care dintre ei va rămâne, în final, în lupta pentru șefia democrat liberalilor constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8807 secunde