"Primarul" din Corbu, decapitat de trei tineri pe care i-a prins la furat

2349
Procurorii constănțeni au reușit să pună cap la cap informațiile pe care le-au strâns în cazul cadavrului descoperit, marți, îngropat într-o fântână dezafectată de pe un câmp din localitatea Corbu. Mai mult, anchetatorii au reușit să dea și de urma celor doi complici ai lui Lucian Lică ce se află deja închis la Penitenciarul de la Poarta Albă.
Lucian Lică, în vârstă de 24 de ani, a ajuns după gratii după ce, anul trecut, a omorât doi pensionari din localitatea Corbu. El a fost condamnat de magistrați la 30 de ani de închisoare pentru un dublu asasinat comis asupra unor pensionari. Ajuns printre deținuți, individul a început să se laude cum le-a luat viața celor doi bătrâni, Gherghina și Stan Tache, care locuiau la Corbu. Pentru că nu și-a impresionat colegii de celulă, Lucian Lică a povestit unuia dintre arestați că "este mult mai tare și că i-a fraierit pe anchetatori pentru că mai are o victimă la activ pe care nu a descoperit-o nimeni". Din curiozitate, colegul de cameră l-a tras de limbă, iar Lică a povestit cu lux de amănunte cum i-a tăiat gâtul unui paznic din localitatea Vadu pe care, apoi, l-a îngropat la mare adâncime. Șocat că individul se laudă cu astfel de infracțiuni, colegul de celulă a cerut, imediat, să stea de vorbă cu anchetatorii, cărora le-a dat pe tavă informațiile obținute.
De la acest denunț, lucrurile au început să se desfășoare cu repeziciune. Crimina-liștii s-au dus la locul indicat și au început să sape până au găsit mai multe bucăți din trupul unui om. În cele din urmă, s-a găsit și capul, astfel că anchetatorii au ajuns la concluzia că osemintele aparțin paznicului unei ferme din Vadu ucis cu sânge rece în urmă cu doi ani. Luat la întrebări de anchetatori, Lucian Lică a recunoscut și comiterea acestei crime. Mai mult, el a spus că, atunci când l-a omorât pe Victor Barnea, zis "Primarul", paznicul fermei, se afla împreună cu Laurențiu Ștefan Lică și Marian Bran, ambii în vârstă de 19 ani.
Cei doi complici ai săi au fost reținuți de polițiști și au recunoscut și ei comiterea crimei în scop de jaf.
Pe baza declarațiilor date de cei trei, anchetatorii au reușit să facă reconstituirea crimei. Ei au aflat că, în cursul unei nopți din lunile octombrie-noiembrie 2007, cei trei tineri au intrat înarmați cu mai multe cuțite și un pistol, în incinta unei ferme de la marginea satului Vadu despre care știau că aparține lui Nicolae Pușcașu, zis "Austriacul". Tinerii au spus că știau că proprietarul fermei este plecat din țară și
s-au gândit să se ducă pentru a fura ceva bunuri de valoare. Au intrat în curte, dar au fost surprinși de paznicul Victor Barnea, zis "Primarul". Fără să stea prea mult pe gânduri, ei l-au atacat pe bărbat lovindu-l cu pietre, apoi cu pumnii și picioarele. Mai mult, înainte de plecare au tras și un foc de armă spre paznic, l-au lovit cu o sabie și au pulverizat și câteva jeturi de spray lacri-mogen cu piper. După agresarea violentă a paznicului, în timp ce acesta se zbătea între viață și moarte, cei trei tineri au luat din clădirea fermei mai multe produse electronice și electrocasnice, sticle cu băuturi alcoolice și din curte mai mulți baloți de paie, bunuri pe care le-au transportat în două rânduri cu o căruță la locuința lor. Când au revenit după primul transport la fermă, ei și-au dat seama că bărbatul murise. Drept urmare, au înfășurat cadavrul într-o pătură, cu capul învelit într-o pungă, l-au legat fedeleș cu o bucată de cablu electric, au spălat urmele de sânge, după care au transportat cadavrul la marginea comunei Corbu. Aici, l-au aruncat în puțul unei fântâni părăsite, la adâncimea de aproximativ 12 metri. În cursul nopților următoare, cei trei au revenit și au aruncat peste cadavru pământ, pentru a se asigura că victima nu va fi descoperită.
Laurențiu Ștefan Lică și Marian Bran, cei doi complici ai tânărului închis deja la Penitenciarul de la Poarta Albă, au fost prezentați seara trecută magistraților de la Tribunalul Constanța, care au emis mandate de arestare preventivă pe numele lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6635 secunde