Condamnat pentru un dublu asasinat, s-a autodenunțat că a mai comis o crimă

876
Condamnat pentru un dublu asasinat, s-a autodenunțat că a mai comis o crimă - 2c65b7e7ced9c84d07c45fe47415d2c7.jpg
Procurorii constănțeni au ajuns la concluzia că unul dintre autorii dublului asasinat petrecut la Corbu în urmă cu un an de zile este o brută cu chip de om. După ce a ucis cu sânge rece doi bătrâni nevinovați, Lucian Lică, de 23 de ani, din Năvodari, a ajuns la închisoarea de la Poarta Albă. În urmă cu câteva zile, el a cerut să fie dus în fața procurorilor pentru a face un autodenunț. Ajuns în fața magistraților, el a spus că cei doi oameni din Corbu nu sunt singurele sale victime. Tânărul a povestit cu seninătate cum, în urmă cu un an de zile, înainte de a comite dublul asasinat a mers, împreună cu un alt prieten, la furat dintr-o vilă situată tot în localitatea Corbu. Lucian Lică a spus anchetatorilor că puseseră ochii pe casa unui cetățean străin despre care știau că nu se află la domiciliu. Cu toate acestea, acolo au dat peste un paznic. Fără să stea pe gânduri, i-a tăiat gâtul acestuia. Ca să nu lase urme, cei doi infractori au cărat trupul bărbatului și l-au aruncat într-o fântână dezafectată adâncă de aproximativ nouă metri.
Oamenii legii au rămas șocați de cele auzite. O echipă de criminaliști a plecat, imediat, la locul indicat. În cursul zilei de ieri, cadavrul bărbatului decapitat a fost scos la suprafață, dovedindu-se că cele spuse de Lucian Lică nu sunt simple povești. Oamenii legi continuă cercetările și îl caută acum pe cel despre care Lucian Lică susține că se afla cu el în noaptea crimei.

A ucis doi bătrâni și le-a dat foc la casă pentru a ascunde urmele crimelor
Lucian Lică a intrat pe mâna polițiștilor, anul trecut, după ce s-a descoperit că a ucis cu sânge rece doi bătrâni.
În dimineața zilei de 2 august 2009, în jurul orei 4, localnicii din comuna Corbu au anunțat pompierii că o casă din localitate a luat foc. Echipa de intervenție a sosit la fața locului în câteva minute și a stins incendiul fără mari probleme. Totuși, scenele care au urmat au fost cu adevărat înfiorătoare. În una dintre camerele arse a fost descoperit cadavrul carbonizat al unei femei, Gherghina Tache, iar afară, în curte, cu gâtul tăiat, zăcea un bărbat, soțul acesteia, Stan Tache. Pompierii au anunțat imediat Poliția, care a deschis o anchetă.
Cel mai probabil, spuneau oamenii legii la acel moment, scopul crimei a fost jaful, însă ipoteza părea să se clatine, mai ales după ce în casa victimelor au fost găsiți toți banii, vreo 14.000 de lei, iar din locuință nu lipseau alte bunuri de valoare. Victimele, oameni vârstnici (amândoi aveau 85 de ani), nu aveau probleme cu vecinii sau ceva de împărțit cu altcineva. Cu toate acestea, au fost găsiți uciși în casă, cu sânge rece.
Cei doi suspecți, Lucian Lică, de 23 de ani, din Năvodari, și Florin Valentin Grădinaru, de 28 de ani, din Corbu, erau ciobani la o stână din afara localității, având în grijă și caprele victimelor. Bărbații au povestit că în acea noapte au băut la un bar din comună, până au fost dați afară pentru că deranjau ceilalți clienți. Aflându-se în stare de ebrietate, ei nu s-au resemnat că trebuie să plece acasă și, în jurul orei 4, au intrat în curtea soților Tache, cu gândul de a fura ceva de băut. Așa au ajuns să îi omoare pe cei doi bătrâni, iar apoi să dea foc casei în încercarea de a șterge urmele crimelor.
Valentin Gărdinaru și Lucian Lică au fost trimiși în judecată pentru omor deosebit de grav, tâlhărie și distrugere.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au aplicat pedepse usturătoare celor doi indivizi acuzați că au comis dubla crimă de la Corbu. Aceștia au dispus, așadar, condamnarea lui Lucian Lică la pedeapsa de 30 de ani de închisoare și a lui Florin Valentin Grădinaru la 19 ani de închisoare. Sentința a fost menținută și de Curtea de Apel, însă a fost atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7361 secunde