49 de ani de închisoare pentru autorii dublei crime de la Corbu

1759
1
49 de ani de închisoare pentru autorii dublei crime de la Corbu - 6d134e7a7a2c904f11f9014f1da0ef9f.jpg
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au aplicat pedepse usturătoare celor doi indivizi acuzați că au comis dubla crimă de la Corbu. Magistrații au dispus, așadar, condamnarea lui Lucian Lică la pedeapsa de 30 de ani de pușcărie, la care se adaugă zece ani de interzicere a drepturilor, și a lui Florin Valentin Grădinaru la 19 ani de închisoare și cinci ani de interzicere a drepturilor.
Acțiunea civilă a fost admisă în parte, astfel că cei doi inculpați vor trebui să plătească, în solidar, către partea civilă Victoria Hodor suma de 27.000 de lei, reprezentând despăgubiri materiale și 60.000 de lei - despăgubiri morale și către Tiberius Emanuel Hodor suma de 20.000 de lei, reprezentând despăgubiri morale. De asemenea, instanța a mai hotărât ca fiecare dintre inculpați să plătească 5.900 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.
Decizia magistraților de la Tribunalul Constanța nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanța.
În dimineața zilei de 2 august 2009, în jurul orei 4, localnicii din comuna Corbu au anunțat pompierii că o casă din localitate a luat foc. Echipa de intervenție a sosit la fața locului în câteva minute și a stins incendiul fără mari probleme. Însă scenele care au urmat au fost cu adevărat înfiorătoare. În una dintre camerele arse a fost descoperit cadavrul carbonizat al unei femei, Gherghina Tache, iar afară, în curte, cu gâtul tăiat, zăcea un bărbat, soțul acesteia, Stan Tache. Pompierii au anunțat imediat poliția, care a deschis o anchetă.
Cel mai probabil, spuneau oamenii legii la acel moment, scopul crimei a fost jaful, însă ipoteza părea să se clatine, mai ales după ce în casa victimelor au fost găsiți toți banii, vreo 14.000 lei, iar din locuință nu lipseau alte bunuri de valoare. Victimele, oameni vârstnici (amândoi aveau 85 de ani), nu aveau probleme cu vecinii sau ceva de împărțit cu altcineva. Cu toate acestea, au fost găsiți uciși în casă, cu sânge rece.
Cei doi suspecți, Lucian Lică, de 23 de ani, din Năvodari, și Florin Valentin Grădinaru, de 28 de ani, din Corbu, erau ciobani la o stână din afara localității, având în grijă și caprele victimelor. Bărbații au povestit că în acea noapte au băut la un bar din comună, până au fost dați afară pentru că deranjau ceilalți clienți. Aflându-se în stare de ebrietate, ei nu s-au resemnat că trebuie să plece acasă și, în jurul orei 4, au intrat în curtea soților Tache, cu gândul de a fura ceva de băut. Așa au ajuns să îi omoare pe cei doi bătrâni cu sânge rece, iar apoi să dea foc casei în încercarea de a șterge urmele crimelor.
Valentin Grădinaru și Lucian Lică au fost trimiși în judecată pentru omor deosebit de grav, tâlhărie și distrugere.

Comentează știrea

lacomie
12 aprilie 2015
si desfrau

S.au platit lacomia SI desfraul,necredinta,invidia SI reaua credinta,gandurile SI bataile de joc.Si nu ale acestor batrani....pacat de ei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5429 secunde