"Pentru păstrarea tradiției",

Administrația Mazăre se pregătește pentru organizarea sărbătorilor de iarnă

2558
Administrația Mazăre se pregătește pentru organizarea sărbătorilor de iarnă - 6a1fa4629aff8c77aa20336bbe0f5443.jpg
Consiliul Local Municipal Constanța va dezbate, în ședința de mâine, un proiect de hotărâre care presupune "organizarea manifestărilor specifice sărbătorilor de iarnă, precum și a activităților caracteristice acestei perioade", eveniment a cărui derulare este "necesară", așa cum se menționează în expunerea de motive a proiectului, "pentru păstrarea tradiției".
Astfel, inițiativa prevede, la Articolul 1, că în perioada 1-30 decembrie, în Parcul "Grădina Tomis", adică parcul din apropierea Primăriei Constanța, va fi organizat Parcul de Distracții "Orășelul Copiilor". În acest scop, în perioada mai sus menționată, Parcul "Grădina Tomis" va fi transmis din administrarea Consiliului Local Municipal Constanța în cea a Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP).
În aceeași… bună tradiție, și în 2010, în perimetrul parcului de distracții transmis în administrarea RAEDPP se va aproba, potrivit pro-iectului de hotărâre, "desfășurarea comerțului de mic detaliu", a acțiunilor de agrement și "distracțiilor populare", a "programelor cultural-artistice specifice sărbătorilor de iarnă", campaniilor promoționale, activităților fotografice și serviciilor de alimentație publică. De menționat este, însă, că în anii precedenți, evenimentul căpăta o profundă notă de kitsch, acțiunile din cadrul său putând fi, uneori, cu greu integrate în sfera cultural-artistică.
Articolul 5 al aceluiași proiect de hotărâre precizează că, "în limita sumei aprobate din buget", vor fi achiziționate cadouri pentru elevi și preșcolari din municipiul Constanța.
Interesant de remarcat e, însă, că deși viceprimarul Decebal Făgădău explica, vineri, că ediția 2010 a sărbătorilor de iarnă se va derula pe o perioadă mai restrânsă comparativ cu anii anteriori și, totodată, că ea va beneficia de un buget mult mai mic, în proiectul de hotărâre legat de organizarea acestor activități specifice perioadei de iarnă nu se menționează nicio sumă ce urmează a fi alocată. E drept, însă, că ea poate figura în proiectul bugetului local total al municipiului Constanța pe 2010, buget care nu o dată a fost rectificat, el suferind, în timp, o serie de modificări, fapt pentru care, pentru cetățeanul de rând, e destul de greu de urmărit direcționarea banilor publici. Mai mult decât atât, bugetul local va fi din nou rectificat în ședința de mâine. Așa că sintagma "în limita sumei aprobate din buget" nu aduce sub nicio formă clarificările care se impun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2325 secunde