Deschiderea anului universitar 2012 / 2013, la Constanța

GALERIE FOTO HOT / Ovidius Fashion Contest

1746
3
Ieri, în Campusul Universității "Ovidius", circa 2.000 de studenți, în majoritate boboci, au luat parte la ceea ce a devenit deja o tradiție la fiecare nou început de an universitar - deschiderea festivă cu discursuri oficiale. Și, evident, cu etalarea celor mai de preț piese din garderoba studentelor. 


După opt ani de când, la pupitru, "gazda" emoționantului eveniment s-a aflat mereu Victor Ciupină, de data aceasta, noul rector Dănuț Epure a reafirmat dorința sa de a ridica această cetate academică la cote cât mai înalte în topurile de profil universitar chiar din întreaga lume. Idealul ar fi cam același, perspectiva e mai proaspătă și poate și drumul altfel spre… înălțimi. 
Din partea Ministerului Educației, la festivitate a participat prof. Ioan Groza, director general în acest minister, aflat pentru prima dată la "Ovidius". 


Una învață, alta vor să profeseze
În timp ce pe podiumul special amenajat luau cuvântul cei care au răspuns invitației de a fi alături de corpul profesoral al celei mai mari universități constănțene, între studenți era o fojgăială permanentă. Studentele făceau poze de zor, pe care sigur le-au postat astăzi pe FB, că doar nu erau să asculte balivernele celor care tot promit și nu mai fac nimic pentru ei. Că nu degeaba din cei 22 de colegi ai deputatului Alexandru Mazăre de la Facultatea de fizică a Universității București, doar el și cu încă doi au rămas în România. Și pentru că ne-a sugerat cu discursul său patetic acest subiect, am vrut să aflăm care sunt intențiile studenților ovidieni. Cum marea majoritate erau boboci, pentru că "veteranii" se trezesc mai târziu și își intră greu în ritm, nu mică ne-a fost surprinderea să constatăm că, cel puțin deocamdată, nu iau în calcul să părăsească țara. Sorina spunea că nu are suportul financiar necesar să se înstrăineze de familie, Emilia se gândește să se angajeze încă din timpul facultății, iar Ioana, studentă la management, a zis că-și dorește o carieră în fotografie. Alina, studentă la marketing, visează să reușească în domeniul publicitar, fie aici, fie la București. 


Statistici în noul an universitar la "Ovidius"
Numărul total de înmatriculări în anul 2012-2013 este de 3.764, față de 3.655, în anul universitar 2011 - 2012. Față de sesiunile de admitere din anul 2011, a crescut numărul înmatriculărilor cu 36,3% la Facultatea de Teologie, cu 29% la Facultatea de Medicină, cu 24,4% la Facultatea de Psihologie Științe ale Educației, cu 12,7% la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Din totalul de 3.764 de studenți înmatriculați în 2012, 87,7% urmează forma de învățământ zi, 12,3% - forma de învățământ ID. 
În ceea ce privește situația înmatriculărilor la studii de master, în anul 2012 a crescut numărul persoanelor înmatriculate cu 1,02%. Se constată o creștere a înmatriculărilor față de anul 2011 cu 34,2% la Facultatea de Construcții, 29,4% la Facultatea de Educație Fizică și Sport, 25,3% la Facultatea de Teologie, 6% la Facultatea de Litere.


Comentează știrea

Radu B
3 octombrie 2012
In Rusia

o eleva de liceu a fost exmatriculata fiindca a venit imbracata extrem de indecent, la noi in Romania insa, ea ar fi aparut la TV ca o vedeta de carton :)

ion
3 octombrie 2012
Frumos

Lasa sa vina domnule, sunt tinere si frumoase, daca nu acum atunci cand sa se arate. Plus ne mai clatim si noi ochii cu un picior , un decolteu etc si ne amintim de perioada studentiei..

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7895 secunde