Gata vacanța, urmează nouă săptămâni de școală!

623
Gata vacanța, urmează nouă săptămâni de școală! - gatavacanta-1335102506.jpg
Începând de astăzi, toți elevii se întorc în bănci, pentru încă nouă săptămâni de școală, întrucât anul școlar 2011-2012 se încheie pe 23 iunie. Că vor mai exista mini-vacanțe, cum ar fi cea de 1 Mai, când e posibil să fie patru zile libere, sau alte trei libere în iunie, când luni, 4 iunie, va fi zi liberă drept a doua zi de Rusalii, ține de norocul românului.

Spre sfârșitul anului școlar, sunt programate evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Pe elevi îi mai așteaptă, de asemenea, tezele din semestrul al doilea, care se susțin, de regulă, până la 25 mai.

Cel mai repede vor intra în vacanță liceenii de-a XII-a și a XIII-a, respectiv pe 1 iunie, prima probă urmând s-o susțină pe 11 iunie, respectiv evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Și elevii claselor a VIII-a termină școala mai devreme cu o săptămână, pe 15 iunie, deoarece, în perioada 18-20 iunie, are loc înscrierea la Evaluarea Națională și trebuie încheiate medii, făcute ierarhii.

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, vacanța de vară este programată în intervalul 23 iunie - 9 septembrie, fiind mai scurtă decât cea din 2011, când anul școlar a început la 12 septembrie.

Ministerul premiază activitățile din "Școala Altfel"

Anul acesta, în premieră, una dintre săptămânile vacanței de primăvară, intitulată "Școala Altfel", a fost dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, principalul obiectiv fiind implicarea elevilor și a profesorilor în activități de educație non-formală, care să pună în valoare talentele, preocupările extrașcolare și competențele elevilor, în domenii cât mai diverse și interesante.

În vederea valorificării exemplelor de bună practică de la prima ediție a acestui program, Ministerul Educației a lansat competiția "O activitate de succes în «Școala Altfel»!". Concursul își propune să selecteze și să promoveze cele mai interesante zece activități care s-au desfășurat la nivel național.

Până la data de 4 mai, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va stabili o comisie care să evalueze proiectele și să le trimită ministerului.

Activitățile transmise de inspectoratele școlare vor fi postate pe site-ul MECTS, în perioada 7-18 mai, iar vizitatorii vor avea posibilitatea de a acorda votul lor celei mai interesante.

Activitățile câștigătoare vor fi desemnate până la data de 24 mai, premierea fiind programată în data de 1 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Diverse : Singapore, orașul misterios
Pagina a fost generata in 0.5526 secunde