Destinații europene de vacanță pentru inimi zdrobite

246

Nu toată lumea consideră că o călătorie este cel mai bun remediu pentru o inimă zdrobită, dar nu trebuie să fii un împătimit al vacanțelor ca să îți dai seama că o schimbare de peisaj te poate ajuta să treci peste stările mai proaste.
Iată câteva destinații pentru inimi zdrobite, în care îți poți pregăti trecerea la o nouă etapă din viața ta sau pur și simplu să găsești un loc în care să-ți înjuri fostul partener în liniște.

Muzeul relațiilor destrămate din Zagreb
Acest muzeu îți oferă răspunsuri la întrebări de genul: "Ce poți face cu piticul de grădină al fostei tale prietene sau cu colecția de ambarcațiuni a fostului tău prieten, după ce relația voastră se termină?". Expoziția muzeului, care este una permanentă, găzduită de capitala Croației, dar care poate fi văzută și în turul prin alte muzee de artă sau prin mall-urile din Europa, SUA și Asia, include o colecție de artefacte donate de foștii îndrăgostiți. Momentele trăite într-o relație se regăsesc în poze și poezii, ursuleți din pluș și rochii de mireasă și chiar într-o sticluță cu lacrimi.
Deși identitatea foștilor proprietari nu este dezvăluită, fiecare articol este însoțit de o explicație din care reiese importanța obiectului și de ce el a fost donat. O proteză pentru picior, de exemplu, a fost donată muzeului de către un veteran de război după ce acesta a terminat relația cu terapeuta sa, iar un topor, pe care o tânără croată, părăsită, l-a folosit pentru a face mobila bucăți, a fost donat după ce ea a descoperit că partenera sa s-a îndrăgostit de altă femeie.
Muzeul relațiilor destrămate poate reprezenta o alegere pentru cei care au nevoie să simtă că nu sunt singuri în suferința lor sau, de ce nu, pentru cele care au nevoie de un loc în care să expună chiloții cu Scooby Doo ai fostului partener.

Zidul Julietei din Verona
Atunci când simți că nimeni și nimic nu te pot face să nu mai simți durerea devastatoare din suflet, o vizită la reședința unuia dintre cele mai nefericite personaje în dragoste, îți poate fi de ajutor. Pentru că cine are mai mare legătură cu suferința provocată de o dragoste blestemată decât fata al cărei iubit i-a ucis vărul, a fugit din oraș și apoi s-a sinucis? Deși faimosul balcon din Verona este ficțiune, poveștile inimilor zdrobite scrise pe foile de hârtie de pe zid sunt cât se poate de reale.
În fiecare zi, oameni din întreaga lume vin să viziteze presupusa fostă reședință a familiei Capulet, pentru a-i trimite scrisori Julietei. O echipă de Juliete voluntare acționează pe de o parte pe post de factori poștali, iar pe de altă parte pe post de terapeuți, colectând, citind și răspunzând în mod regulat scrisorilor, oferind simpatie și sfaturi celor care au nevoie. Poate părea un șiretlic, dar uneori, simplul fapt că îți pui trecutul pe o bucată de hârtie, te ajută să te refaci mai repede sufletește.

Muzeul Torturii din Amsterdam
Un oraș în care a trăit un pictor faimos care s-a dus la o prostituată având în mână propria ureche stângă tăiată - și vorbim aici despre Van Gogh - este alegerea ideală pentru cei care vor să-și aline durerea cu ceva mai tare decât înghețata de mentă cu fulgi de ciocolată. Nu numai că poți bea până nu mai știi de tine într-unul din cele 1.200 de pub-uri din Amsterdam, dar grație normelor sociale permisive din această țară, poți fuma cam orice în cele peste 200 de coffee shop-uri sau te poți lăsa pe mâna "angajatelor" unuia dintre bordelurile din Cartierul Roșu. Dacă te interesează însă și alt-ceva, poți face o vizită la Casa Memorială Anna Frank, te poți familiariza cu istoria celui de-al doilea război mondial sau poți vizita Muzeul Torturii.
(sursa: www.tuktuk.ro)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3596 secunde