„Gemenele japoneze” ale dr. Rodica Mătușa, nominalizată la „Cartea anului 2022 la editura Hermann”

451
1
„Gemenele japoneze” ale dr. Rodica Mătușa, nominalizată la „Cartea anului 2022 la editura Hermann” - xrodicamatusa2-1673000315.jpg
Editura „Hermann” din Sibiu oferă la fiecare sfârșit de an, în luna decembrie, nominalizări ale scriitorilor ce alcătuiesc elita grupului publicat în decursul anului, evidențierea echivalând cu premiul I. Acest program remarcă talentele, urmând regula echității și diversității – ambele reunite într-un concept al utilității în social. Succesul nominalizărilor este exploatat în beneficiul scriitorilor menționați, în sprijinul traiectoriei de carieră ale acestora, scopul fiind orientat către identificarea viitorilor lideri ai scrierii moderne românești.

Misiunea acestui demers prin care se etalează la fiecare sfârșit de an aceste nominalizări este aceea de a prezenta societății noastre grupul de scriitori care reușește să atace teme utile societății, desfășurându-se cu talent și consistență în scriere. Din experiența acestora se poate învăța, fenomenul căpătând mereu schema unui real feedback.

Lista de nominalizări pentru „Cartea anului 2022 la editura Hermann” a cuprins nouă scriitori, printre care și dr. Rodica Mătușa, cu „Gemenele Japoneze”. Premiul a fost oferit, într-un final, scriitoarei Ela Ardelean, pentru „Există și nopți”.

„«Gemenele japoneze» de Rodica Mătușa este un volum de memorii și ficțiune despre cum se trăiește meseria de medic, nu despre cum se face. Despre gesturi, cuvinte, discuții care au rămas în memoria medicului și care, scoase la lumina paginii, ne vor schimba și pe noi. Recomand volumul nu doar celor care vor să recupereze o parte din memoria orașului nostru, dar și celor cărora le place o carte bine scrisă. Pentru că este foarte bine scrisă!”, afirma Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundației Baylor, în momentul lansării lucrării.

Comentează știrea

Gabi
6 ianuarie 2023
japoneze

"Gemenele japoneze" dragilor..... corectati titlul si linkurile

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6067 secunde