"Generali" de-un... tun la șefia ISJ Constanța

6496
72

Articole de la același autor

Dacă ieri era doar la stadiul de zvon din surse sigure, dar neconfirmat de nici un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Constanța din motive de… liber de Rusalii, iată că numirea celor doi foști candidați la funcția de inspector școlar general adjunct, în persoana prof. Alina Diana Codreanu și a prof. Sorin Mihai, ne-a fost confirmată chiar de Biroul de presă al Ministerului Educa-ției.

Reamintim faptul că la concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari generali adjuncți, ce s-a desfășurat la jumătatea lunii trecute la București, ISJ Constanța a fost reprezentată de patru candidați: prof. Zoia Bucovală, prof. Alina Codreanu, prof. Sorin Mihai și prof. Camelia Isabela Marcu. În urma susținerii celor trei probe, respectiv evaluarea CV-ului, prezentarea ofertei manageriale a instituției și interviul, prof. Bucovală a fost declarată admisă, iar prof. Marcu respinsă, ceilalți doi - prof. Alina Codreanu, titular la Liceul Teoretic "George Călinescu", catedra de matematică, și prof. Sorin Mihai, titular la Școala Gimnazială nr. 5 "Gala Galaction" din Mangalia, catedra de limba și literatura - retrăgându-se din concurs.

Ieri am primit confirmarea faptului că vineri, 29 mai, printr-un fax primit de la Ministerul Educației, a sosit numirea în funcția de inspector școlar general adjunct a prof. Bucovală, începând cu anul școlar 2015-2016, pe o perioadă de patru ani, iar cei doi candidați, deși re-trași din concurs, au fost numiți cu delegație până la 31 august 2015, așadar pe perioada de "foc" a examenelor ce urmează a fi susținute de elevii claselor a VIII-a, respectiv a XII-a și a XIII-a.

Întrebat dacă aceste delegări s-au făcut la propunerea sa, prof. dr. Răducu Popescu, inspector școlar general numit tot cu delegație de către minister, a declarat pentru "Cuget Liber": "Nu am calitatea de a face propuneri ministrului Educației, dar îmi doresc ca alături de cei trei colegi să traversăm cu bine perioada care ne așteaptă, în slujba învățământului constănțean și spre binele profesorilor și al elevilor care vor fi implicați în aceste examene", a mai adăugat prof. Popescu.

"Calitatea de retrași nu impietează numirea"

Întrucât numirea cu delegație a prof. Alina Codreanu și prof. Sorin Mihai a stârnit vii dispute pe site-ul "Cuget Liber", ne-am adresat Biroului de presă al Ministerului Educației, de la care am primit următorul răspuns: "Numirea celor doi candidați de la Constanța s-a făcut în interesul învățământului până pe data de 31 august, dar nu mai târziu până la organizarea unui nou concurs. Calitatea lor de retrași din concurs nu impietează numirea lor cu delegație. În luarea acestei decizii, conducerea ministerului a purtat discuții și la nivel local". Cât despre cea de-a patra candidată, prof. Marcu, declarată respinsă la concurs, reprezentantul Biroului de presă a afirmat că organigrama ISJ Constanța a prevăzut trei posturi.

Comentează știrea

72 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 
ISJ Constanta
2 iunie 2015
cine se aseamana...

...cine se aseamana se aduna. probabil dupa ce-au picat prima proba la minister, le-o fi zis Raducu:"bai, urcati la tren si mergeti voi linistiti acasa...ca rezolv eu aicea ptr amandoi...pan' ajungeti acasa...va si sun sa va zic ca ati fost numiti si veti vedea ca veti primi decizia odata cu Bucovala!"...si asa a si fost!

ALINA
2 iunie 2015
pai si d-na Irinela?

d-na Irinela Nicolae e si ea? nr 4, poate or fi 5 adjuncti...ce ne mai miram?

profesor
2 iunie 2015
elevii

dom' POPESCU, da' ce mai trebuie sa treceti de examenele cu copiii la BAC. nu mai bine le ziceti si lor sa plece acasa, doar sa vina sa se inscrie la prima proba, sa vada asa de-un 2 sau 3 la scris si apoi zi-le bre ca le trimiti diploma de Bac prin fax!. ce va mai chinuiti si tu si bucovala si sorinel si dianuta ca doar ati prins experienta la minister, ati vazut cum se face, nu? sau voi vreti examen pe bune cu elevii, da' cu voi nu! sarlatanilor, ce v-ati mai gasit. da' v-ati cautat mult.

Invatatoare
2 iunie 2015
credibilitate

D-na Anghel S. , explicati-le celor de la Bucuresti ca asa nu mai prezentam credibilitate in fata parintilor daca promovam 2 inspectori care au dat bir cu fugitii. ce naiba?

pensionar
2 iunie 2015
3?

ce interesanta a Constanta! mesajul suna asa: s-au inscaunat 3, pentru ca dupa 31 august cand pleaca POPESCU, intra general Bucovala si apoi spune ministerul ca se va trece din nou la vechea organigrama de 2 inspectori: codreanu si sorin. mai oameni buni, de ce mai mintiti ca e concurs?

parinte
2 iunie 2015
cuget liber

presa, va rugam sa anuntati pe ministrul pseudoinvatamantului ca parintii refuza sa le fie examinati copiii de doi profesori fugari care nu au trecut de 3 la examen? si totusi doamna care a luat 9,75 la concurs, ce spune?

colegi
2 iunie 2015
TOTUSI

ma tem ca va iesi urat....ati intins coarda prea tare cu aroganta voastra iar acum ati gafat urat tare. cred ca daca ati ramane fara slujba asa vreo 6 luni inchisi la Poarta-Alba , asa in "echipa", o sa va vina mintea la loc. POPESCULE stai ascuns sa nu te vada si elevii ca astia stiu ca tu carte multa n-ai, taci si nu mai iesi in public sa mai si vorbesti ca ...deja iti miroase si gura....

ISJ Constanta
3 iunie 2015
SCRISOARE DESCHISA

Consideram ca trebuie anuntat Iohannis, ca presedinte, sa auda ce face Ministerul Invatamantului si cati bani au cheltuit cu organizarea concursurilor de generali, ca apoi sa vina arogantii in frunte cu Ponta sa-si numeasca in functie inspectorii care au abandonat fie ca li s-a facut rau, ca i-a lasat memoria sau ca e prea tanar. Dati-i afara, sa-si piarda serviciul de la stat si sa traiasca din meditatiile date acasa, daca banii statului sunt de furat asa usor. V-ati batut joc de institutiile statului, traiti ca niste capuse ordinare. Astea sunt valorile voastre? Asa exemplu ati dat judetului Constanta? ORDINARILOR. Scrieti o scrisoare deschisa presedintelui , informati Romania europeana pe ce chletuie banii poporului. Anulati concursurile . Ati cheltuit banii statului platiti de parintii care poate nu au nici slujba si va platesc salariile din alocatiile copiilor. Luati atutudine profesori, parinti, elevi si scoatet-i afara din ISJ pe nesimtiti. DEMISIAAAAAAAAAAAAA

ISJ Constanta
3 iunie 2015
ALOOO, PRESA

"Nu am calitatea de a face propuneri ministrului Educației, dar îmi doresc ca alături de cei trei colegi să traversăm cu bine perioada care ne așteaptă, în slujba învățământului constănțean și spre binele profesorilor și al elevilor care vor fi implicați în aceste examene",....SEAMANA A CARAGIALE, in slujba tarisoarei lui proprii, poate!!!! ce naiba. De cand stii tu sportivule ce e bine ptr profesori si elevi? care examene? alea ca la minister de ai ajutat-o pe bucovala sa-si dubleze punctajul iar pe ceilalti doi daca ai negociat si nu ti-au mai putut "vinde" in doua locuri, ai regandit tu strategia ca sa-ti atingi scopul, nu? ce ti-or fi zis oamenii ministrului:"ba' raducule, hai ca un loc ti-l vindem, da' 2 deja bate la ochi...hai ca rezolvam ...da' altfe". stai sa mai adoarma situatia si revenim in forta" . asta cand ati trata? cand l-ai cazat pe Campeanu la hotelul lui bucovala si i-ai dat sa manance din restaurantul vostru?

ISJ Constanta
3 iunie 2015
PRESA DIN C-ta

de-asta ti-a strans mana calduros la plecare Campeanu si a zis ca faci trteaba buna in invatamantul constantean? Ce bine v-ar sta cu D.N.A.-ul la poarta casei sa explicati cum ati invatat voi ca trebuie castigati banii de la stat!. dati-i drumul acasa , parintii vostrii stiu ce pramatii au crescut, inalti si invers proportional cu materia cenusie?

72 comentarii. Pagina 1 din 8. Click pe pagina dorită : 1 2 ...8 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7517 secunde