Go West!

676
1
Peste 1.000 de liceeni constănțeni au luat cu asalt, ieri, Com-plexul Colonadelor (Hotel "Ten") din Constanța, la prima ediție a Târgului de studii în străinătate, din cadrul proiectului internațional WORLD EDUCATION. 


Organizat de Integral Group, companie internațională cu 20 de ani de experiență în consultanță educațională pentru studii în străinătate, târgul a reunit participanți din Danemarca (cu trei universități), Elveția (două), Italia (două), Marea Britanie (șapte), Olanda (cinci) și câte o universitate din Grecia, Statele Unite, Suedia și Spania. De asemenea, au avut standuri de prezentare tabere de limbi străine în străinătate, Centrul de consultanță Integral, Work and Travel SUA, ISIC - International Student Identity Card, Ambition și AIESEC.

În cele câteva ore de târg, au avut loc și patru prezentări, chiar legate de redactarea unei scrisori de motivație sau cât costă să studiezi în străinătate și ce soluții de finanțare pot găsi viitorii studenți.

"Trăim vremuri dificile!"

Adriana Ciochină, clasa a XI-a, Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Constanța, a venit la târg pentru a culege cât mai multe informații concrete, pentru a se putea hotărî ce va face mai departe: "Îmi doresc să studiez în Anglia, pentru că am mediile care mă pot ajuta să plec mai departe". Colega ei, Antonia Popescu, și-ar dori să studieze medicina la o universitate din Germania, dar care nu se afla în oferta de ieri a târgului: "Din câte am auzit în ultimul timp, facultățile de medicină în România sunt foarte bune, chiar vin profesori de la București să predea la Constanța, dar ce folos, că tot afară voi ajunge să practic, pentru că aici e foarte greu să găsesc un loc de muncă decent".

Bianca Cărmiș, tot de la "Eminescu", este de părere că studiul la o universitate din străinătate i-ar deschide mult mai multe uși în țară, dar și peste graniță. Și Antoanela Manac este de aceeași părere, și anume că este incomparabilă oferta de după facultate, dacă va putea studia în străinătate.

Andreea Ionescu este studentă la Universitatea "Ovidius" la specializarea psihologie, anul II, și își dorește să găsească un master peste granițe, pentru că e convinsă că-și va găsi mai ușor de muncă. Colega ei, Corina Criciu, are altă perspectivă: "Pentru experiența culturală, mă încântă să călătoresc, iar spe-cializarea pe care îmi doresc să mă dezvolt, respectiv cri-minalistică, nu se regăsește prea bine în oferta educațională româ-nească".

Inedită ni s-a părut prezența unui grup de elevi de clasa a VIII-a de la Școala "Ion Minulescu", însoțiți de profesoara lor de limba engleză, Viorica Rădulescu, aceasta și argumentând decizia de a renunța la oră: "Consider că trebuie să fie foarte bine informați când își aleg o carieră. Trăim vremuri dificile și e foarte important să fie bine informați și din timp. Trebuie să se gândească de pe acum ce au de gând cu viața lor. Dacă doresc să meargă la o facultate în străinătate, trebuie să-și ia de pe acum măsuri. Trebuie să știe că au nevoie de ore de voluntariat, trebuie să-și ia un certificat la o limbă străină. Am considerat că un prim pas ar fi să vadă despre ce este vorba, ca pe viitor să încerce să se formeze singuri". 


Comentează știrea

REPORTERII
17 octombrie 2012
Concurs la ANR cu castigatori anuntati

Concurs la ANR cu castigatori anuntati REPORTERII Concursul ANR dinamitat de numeroase erori In urma demiterilor si a demisiilor (demiteri mascate) s-au eliberat cateva locuri in ANR. Cei care au organizat insa au facut mai multe erori printre care aceea ca si-au tradat intentiile de a-i inlocui pe cu si au eliberat mai multe functii decat trebuia - functiile astel ca se poate vedea deja cine va castiga. Lumea vorbeste de mai multe vizite a Bucuresti de

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Actual : De mâine, studenții vor dona sânge
Pagina a fost generata in 1.2513 secunde