Google celebrează 150 de ani de la nașterea lui Gustav Klimt

363
Google celebrează 150 de ani de la nașterea lui Gustav Klimt - google-1342252978.jpg
Google și-a modificat, sâmbătă, logoul pentru a-l omagia pe Gustav Klimt, pictor austriac simbolist ale cărui lucrări au provocat controverse din cauza celebrării sexualității. În prezent, Klimt este considerat unul dintre cei mai scumpi pictori din lume.

Google marchează împlinirea a 150 de ani de la nașterea lui Gustav Klimt, prin reproducerea lucrării "Sărutul", în locul logo-ului obișnuit al motorului de căutare, care apare pe fundal în tablou.

Născut pe 14 iulie 1862, la Baumgarten, una din suburbiile Vienei, Gustav Klimt a fost un pictor simbolist și decorator austriac, lider al avangardei vieneze și unul din fondatorii Secesiunii. Arta lui a contribuit în mare măsură la izbucnirea uneia din cele mai mari revoluții din istoria artei. A murit pe 6 februarie 1918.

Alături de "Sărutul", "Judith și Holofern", Portretul Adelei Bloch-Bauer" și "Danae" se numără printre cele mai cunoscute lucrări ale artistului, devenit un simbol al Vienei.

Cel mai cunoscut tablou al său este "Sărutul", care reflectă fascinația pictorului pentru erotism, într-o perioadă în care un alt austriac, Sigmund Freud, plasa sexualitatea în sfera publică cu lucrările sale.

Google își modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Capul de bour" tipărit pe 15 iulie
Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Anonimul din nou pe nisip
Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : 194 de elevi au mai luat Bacalaureatul
Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Caut prieten  pentru sfârșitul lumii"
Pagina a fost generata in 2.2214 secunde