"Grădina Prieteniei" din curtea Liceului Teoretic "Decebal"

330
Ziua Mondială a Mediului a fost inițiată prin Conferința de la Stockholm, unde a fost proclamat pentru prima dată "Dreptul la un mediu înconjurător sănătos". De atunci, țările din întreaga lume sărbătoresc ziua mediului pe data de 5 iunie.
Motivat de această ocazie, ieri, Liceul Teoretic "Decebal" a organizat o acțiune cu totul deosebită, intitulată simbolic "Grădina Prieteniei", la care au fost invitați să participe reprezentanții consulatelor Chinei, Norvegiei, Italiei, Rusiei și Ungariei.
Proiectul a avut ca obiectiv realizarea unei simbioze culturale, astfel încât fiecare țară participantă, reprezentată prin Consulatul ei din Constanța, să desfășoare activități de plantare a vegetației specifice țării respective.
Din partea Consulatului chinez s-au sădit un arbore numit gingobiloba și o magnolie, din partea Norvegiei - un brad argintiu, a Italiei - un alun specific, a Rusiei - un mesteacăn, iar Elena Frâncu, directoarea Direcției Județene de Tineret și Sport Constanța a plantat un brad românesc.
Nicoleta ONU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8174 secunde