Rezultate remarcabile la Olimpiada Internațională de proiecte de mediu

297
La Istanbul, în Turcia, s-a desfășurat recent a 16-a ediție a Olimpiadei Internaționale de proiecte de mediu, la care România a fost reprezentată și de elevi constănțeni, alături de alte 40 de țări, în total fiind prezentate 105 proiecte.
Echipa Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", formată din elevele Georgiana Tase (clasa a X-a) și Marian Pâslaru (clasa a XI-a) a câștigat medalia de bronz cu proiectul "Eco Design – Eco Didact".
Coordonate de prof. Adriana Popescu și prof. Loredana Tănase, elevele au finalizat un proiect ce presupune reciclarea hârtiei în scopuri didactice. Hârtia colectată a fost modelată cu ajutorul unor ingredienți naturali, biodegradabili, pentru a fi realizate apoi mulaje utile în laboratorul de biologie al oricărei instituții de învățământ: mulaje de ochi uman, de inimă, plămân, secțiuni prin frunză și altele. Interesant este că astfel de materiale didactice în prezent costă foarte mult, chiar și sute de euro, iar proiectul mirciștilor demonstrează că există și variante de realizare a acestora cu doar câțiva euro.
De asemenea, Alexandra Iordăchescu și Belgin Boraș, eleve în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța, au câștigat medalia de argint. Proiectul care le-a adus argintul, "Diversitatea Eco-Etno-Culturală a Dobrogei", elaborat sub îndrumarea prof. dr. Carmen Bucovală, a atins mai multe aspecte decât dezvăluie titlul, dezvoltând capitole dedicate istoriei, etnografiei, geografiei, ecologiei Dobrogene, dar și analizând aspecte demografice, culturale, sociale, arhitecturale și educative caracteristice zonei dintre Dunăre și Marea Neagră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9622 secunde